Deutz D6806 - HYDAULISCH SYSTEEM

Ik zou de olie van het hydraulisch systeem willen vervangen,welke olie moet ik gebruiken en hoeveel heb ik nodig?
Ik vind dat nergens terug.
Meersman

Reacties

john deere 4755
Gwn hydroliek olie neem ik aan
dr mot net zoveel op als je dr afhaalt
Gerron
De vuldop met peilstok zit achter je stoel.
RobDeutz104
Er kan gewoon hydrauliekolie in, maar ik zou voorstellen, als je wel eens machines met hydraulische aansluitingen uitsisselt, dan zou ik een transmissieolie, of universele olie ingooien
EA_MF
Zit als t goed is wel een pijlstok in de achterbrug, voor olie advies, ga naar een LMB toe en vraag naar geschikte olie voor jouw type trekker
Wimsumar
Beste Meersman: Je vraagstelling klinkt als van een bezitter van een hobbymatig gebruikte trekker. Als dat zo is is het handig zo weinig mogelijk oliesoorten aan te schaffen/voorradig te hebben. Met een S.T.O.U. olie heb je 1 olie die (ook) bij een Deutz in motor, versnellingsbak en hydraulisch systeem toegepast kan worden.

Produktadvies: (Is welliswaar voor D-6807 maar dat maakt niet zo veel uit)

Kroontrak S.T.O.U.. (Andere oliemerken hebben ook wel een S.T.O.U.-olie)

kroon-oil.com/nl/producten/…
marcpd
@EA_MF Die deutzen hebben een appart reservoir voor het hydraulisch systeem, de olie van de achterbrug heeft hier niets mee te maken.
Gerron
@marcpd
Volgens mij is de hydrauliek en achterbrug 1 systeem en is de versnellingsbak apart bij deze trekker.
marcpd
De olie kun je aftappen, vooraan aan de pomp, of via een ventiel, deze deutzen hebben geen aftapplug voor het hydraulisch systeem. Gemakshalve doe ik er gewone motorolie op, dan heb je maar twee oliesoorten nodig. Op de bak zou ik het toch houden bij een gewone SAE 90 olie, geen universele olie, omdat de bakken geen gedwongen smering hebben. Inhoud hydraulisch systeem (uit instructieboekje): ongeveer 12 liter. Ik zou dan ook even het filterelement vervangen. M'n 6806 heeft er 21000 op de teller, tractor is nieuw gekocht.
marcpd
@Gerron Niet bepaald, motor, bak/achterbrug en hydrauliek zijn drie apparte systemen.
Gerron
@marcpd
Sorry,je hebt gelijk. Was in de war met een andere trekker.
Weet ik ook weer waarom ik die trekker nooit voor een kipper had. 😄
weurding
@Gerron haha, idd, onze gaat ook tot 2,5 cilinder en dan is de olie op
marcpd
@weurding In optie kon je er een extra oliereservoir bij bekomen. Wij hadden altijd een kieper, die kiepte met een door de aftakas aangedreven oliepomp, geen geklooi met slangen en mengen van olie en andere rotzooi in het hydraulisch systeem.
weurding
@marcpd ken iemand die gooide nadat de kieper half hoog was nog een paar liter extras in het hefdeksel, maar je raadt al wat er gebeurde toen hij hem weer liet zakken, gelukkig geen inwendige schade 😃
RobDeutz104
@weurding
Zal wel een lekkere boel geworden zijn!
marcpd
@weurding Idioten zullen er altijd blijven op deze aardkloot.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6806 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!