8

Lely Stabilo 675, ervaring?

Hallo TF'ers,

Onze Kuhn 4 elements schudder is helemaal op (dit jaar zo erg zelfs, dat we er de buitenste molens op het laatste eraf moeten slopen hebben wegens te hoge slijtage :D) en dus zoek ik iets anders.

Ik zag op internet hier en daar een Lely Stabilo 675 te koop staan. Nu is mijn vraag, wat zijn de ervaringen met deze machines? Zijn er eventuele opmerkingen over deze machines waar je het meest moet op letten? Ik heb al wat gezocht via de zoekmachine maar vond niet zoveel.

Ik wens verder iedereen trouwens het beste toe voor 2014!

mvg,
Simon (Schlüterfan)

Deel dit topic

Reacties

Goede, stabiele schudders met een erg mooi schudbeeld, deze schudder gooit het gras omhoog in plaats van naar achter zoals veel schudders, schudder hangt ook stabiel achter de tractor en zwabbert niet omdat de stabilisatie dmv een pin wekt. (na elke keer schudden wel schudder recht achter tractor hangen en pen omsteken).
*werkt op enkelwerkend ventiel dus ook simpele tractor kan ervoor. 😉
Mijn oom heeft ook zo een. Hij heeft hem al eens moeten versterken aan de kop want die scheurde regelmatig.
Wij thuis hebben een 600 en hebben er nog niets aan gehad.
Hij is dan wel 75 cm smaller.
Wij rijden al 15 jaar met een lely 675 stabilo. Super schudder! Zoals gezegd kop goed nakijken op scheurtjes. Ons model is met één piston om de schudder op te klappen, het vorige model met meerdere pistons is hier iets gevoeliger aan!
Als je naar een tweedehandse gaat kijken, let dan vooral op de stand van de tanden, bij lely kan je die naar binnen of buiten zetten ivm kantschudden. Alle tanden kunnen echter versteld worden, dus ook die van de binnenste elementen. Als alle tanden naar binnen zijn gezet, loop er maar snel van weg!
Erg belangrijk is voorts om de speling op de tussenasjes te controleren. Draai maar is aan het binnenste element in beide richtingen, als er veel speling op zit kunnen de tanden elkaar soms raken met als gevolg veel afbrekende tanden! Dit komt doordat de inwendige tussenassen met kalgroef en een spie verbonden zijn. Deze groef durft na langdurig gebruik uit te slijten, met speling als gevolg. Tussenasjes kosten rond de 200 €/ stuk, plus heel de schudder moet er voor uit elkaar.
Bij ons dit het geval na 15 jaar intensief gebruik, dus als je een mooi lijkende schudder tegenkomt met deze speling, weet dat die al wat gras voor de kiezen gehad heeft!
Vergeten te zeggen moest ik je nu bang gemaakt hebben, wij zouden zo meteen dezelfde terugkopen! Het is een simpele betrouwbare machine die ons nooit in de steek gelaten heeft. De eerste 12 jaar geen enkele tand verloren, nu er speling op komt breken er wel 2 of 3 per jaar af, we gaan nu kijken of we hem gaan repareren of vervangen.
Onze vorige schudder (15 jaar geleden) was trouwens een 4 elements lely die we derde hands gekocht hebben, en ook jaren plezier aan gehad hebben. Dat was toen al een hele verbetering (de ouderen onder ons, zoals ik, zullen nog wel het pz strela-tijdperk kennen!)
Staat er wel en bij mijn dealer. nagekeken. ij is ook lely dealer
tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…

kijk anders op www.tractors-and-machinery.com toets bij powersearch lely stabilo in en er komen 25 schudders voorbij
Goeie en degelijke machines!

Meestal wel behoorlijk aan de prijs aangezien ze zeer gewild zijn zowel in binnen als buitenland.
16 jaar gewerkt met een 675, enkel een paar tandjes en een keer door eigen schuld een hydrauliekslang kapot gehad.

verder een top machine. Wij draaien nu met een getrokken lely van 10 meter.
Aha, oke bedankt gasten!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
6