Zwaailamp op ford 4610 maken

Wil een zwaailamp op fordt 4610 maken er zit al een beugel op maakt het uit of het een 12 of 24 voor ??

Deel dit topic

Reacties

christenhuszb
Sorry typ fout . 12 of 24 volt
zwaailamp
Loeideutz
Zeer waarschijnlijk heeft je tractor 12 volt. Maar het kan ook maar zo zijn dat je enigste bent met een 24 volt-uitvoering.
Loeideutz
Na effe nadenken, speel op veilig. Pak een 24 volt. Mocht je toch een 12 volt tractor hebben, brandt hij op halve sterkte. Andersom blaas je de boel op.
+2
international-633
?????
dat ding is gewoon 12v niet zo moeilijk doen
ford5000
Gewoon 12 Volt. Als je een 24 Volt neemt heb je een zwaailamp op de trekker waar een muis nog niet bang van wordt.
Sanderford
@Loeideutz de meeste mensen bouwen er een zekering tussen dus het enige wat je dan opblaast is de zekering. Ohja om de goede zekering te pakken doe je p/u=i oftewel het vermogen van de lamp in watt delen door de spanning in volts dat geeft de stroomsterkte in ampères die de zekering moet zijn.
Wimsumar
Beste Ford 5000 e.a.:
Quote @ford5000:
niet bang

Het grote voordeel van ee 24 volt zwaailamp op een 12 volt stroombron is dat hij de helft langzamer draait. Op een open trekker (zoals de Ford 4610 met beugel uit de topicopening) zit je zelf nogal nadrukkelijk "in de schijnwerper" van de zwaailamp en kan het als prettiger worden ervaren dat deze wat langzamer draait.
Natuurlijk wel een 12 volt lamp er in doen!
old man jose
Jongens er zijn ook 12/24 volt paniekzwiepers alleen de lampen wisselen en het elastiekje verzetten, kom op nou .
Loeideutz
@Wimsumar Het kan natuurlijk zijn dat mijn ogen slecht zijn, of dat ik een nieuwe bril moet kopen, maar ik zie in zijn profiel toch echt een cabine op de tractor staan. Er zijn ook 12 volt zwaailampen die langzaam draaien, je moet ze weten te vinden. En juist bij een cabineloze tractor zou ik er niet een 12 volt lampje in doen, is het licht niet zo scherp. Je trekt toch wel aandacht door het ronddraaien.
Loeideutz
@Sanderford Je zekering zekert ampères, niet voltage. Ga naar de winkel, koop een 6 volt lampje, duw het ergens in je tractor en wacht af. Of pak een tractorlampje en sluit het, met draadjes of zoiets, aan op je 220 net. Ik hoor het wel.
Wimsumar
Beste Loeideutz:
Quote @Loeideutz:
echt een cabine

Ja, je hebt gelijk. Ik had z'n foto niet aandachtig bekeken en had begrepen uit de topicvraag dat het om een trekker met (veiligheids)beugel ging.
Sanderford
@Loeideutz als je mijn verhaal goed leest ontdek je dat ik het over ampères heb met afzekeren niet over voltage ik werk in de industriële automatisering ik denk niet dat jij me iets hoeft uit te leggen over een 6 volt lampje op 12 of 220 volt systeem.
Loeideutz
@Sanderford Je hebt ongetwijfeld gelijk, maar als ik een 12 volt lampje op een 24 volt systeem aan sluit, gaat het lampje er aan, niet de zekering.
Eigen ondervinding.
Sanderford
@Loeideutz En daar moet ik jou ook gelijk in geven miss het motortje ook nog wel ik dacht dat je het over componenten van de trekker zelf had mijn excuses
Loeideutz
@Sanderford Ik omschreef het misschien wat te sterk, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik al wat te lang hier op dit forum lees. Soms moet je wat overdrijven om hier duidelijk te zijn. Bovendien was mijn reactie "enigszins" sarcastisch bedoeld richting topicmaker.
En ik was inderdaad het motortje vergeten.
buorman
Oud topic en geen zwaailicht, dus volledig ot
Maar was de laatste tijd wat koud op de 4610, dus kraan open en zekering van de ventilator vervangen.
Dat hielp echter de zekering [6 amp] brandde op de hoogste stand gelijk weer door.
Iemand die weet welke zekering er in hoort?
Ventilator draaid[e] ook wat zwaar [wss tijden niet gebruikt] en een 8 amp houd het tot nog toe wel op stand 2
Fordje4600
@buorman staat het niet op het deksel van de zekeringdoos?
buorman
@Fordje4600
Nee helaas niet
Fordje4600
@buorman een new holland (ex ford dealer) zal vast wel antwoord op uw vraag weten, gewoon even heen bellen of even heen gaan
stephan-inter
@buorman maak de fan even schoon en zorg dat hij soepel draait
buorman
@stephan-inter
Goeie opmerking, maar dan weten we nog steeds niet welke zekering er in hoort.
Vind 6 amp erg licht, ook omdat in de auto [vw bus] de ventilator word afgezekerd met 20 amp
stephan-inter
@buorman dat ben ik met je eens.
Tegenwoordig is het allemaal zwaarder.
Hij mijn auto zelfs 30a.

Staat op de fan niks? Geen plaatje met vermogen (watt) dan is het zo uit te rekenen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1