International 956 XL - differentieel

Wie weet of het nog mogelijk is om het binnenwerk van de differentieel(956xl van 1985) te reviseren. hij is nog niet helemaal gedemonteerd maar er zit veel speling op de 4 tandwielen die op het kruis bevestigd zijn. het is zo dus moeilijk te zien wat er precies aan de hand is maar de tandwielen zien er van wat er zo te zien is niet slecht uit maar hebben veel axiale spelling en de radiale speling is er ook maar is niet goed vast te stellen omdat de opening om door te kijken klein is.dus wat als de tandwielen ingelopen zijn in het huis vandaar waarschijnlijk de axiale speling, is dit dan nog wel mogelijk om het te reviseren of moet er een komplete andere differentieel in komen? en izijn die nog te verkrijgen?
redpower956xl

Reacties

marco steyr
Als het huis ingelopen is zou je er misschien shims tussen kunnen leggen, maar ik zou hem eerst eens van binnen bekijken..
redpower956xl
Ik weet niet of dat kan omdat de tandwielen conisch zijn aan de bovenkant, dus het bed is volgens mij ook conisch zoals ik het tenminste kan zien in het werkplaatsboek. ik zou dit natuurlijk graag van te voren willen weten voordat ik hem helemaal demonteer want dit is een behoorlijke klus.
marco steyr
Ff contact opnemen met een IH dealer, die kan het je misschien vertellen
ADB996
@ErDee weet misschien hier wat van af?
nhmonteur
Meestal liggen hier conische glijringen tussen die iid kunnen slijten. Dus beste is je diff ff uitbouwen en die ringen vervangen
hakkert6
Inderdaad diff demonteren en dan even goed bekijken binnen in.
er kan slijtage in het huis op treden maar ook op de as.

Eventueel heb ik nog wel onderdelen of een diff liggen.
Mail maar even:
Hakkert6@zonnet.nl
Dairy-Special
Het wil nog weleens gebeuren dat het kruis breekt waar de sattelietwielen op zitten. Wij hebben deze onderdelen wel los liggen. www.garage-dijkhuizen.nl
ErDee
@ADB996 Sorry hier heb ik (nog) geen verstand van 😉
redpower956xl
Oké, dan zal ik toch maar eerst het diff uitbouwen en zien we dan wel verder,alvast bedankt voor de reacties
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 956 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!