John Deere 2140 - Hydrauliekhendel vast

De hendel zit vast in 1 stand op druk, het zit niet in de hendel, het ventielblok is dubbelwerkend en zit een draaiknop op, geen zweefstand. Waar los draaien?

Deel dit topic

Husqvarna

Reacties

OhDeere
Even de stangen nalopen, maar hier is waarschijnlijk niets aan de hand. Waar zit die draaiknop? "vroeger" kon je ventielen blokkeren met een instelbare blokerening maar dat heeft een 2140 normaal niet.1 Hydrauliekveniel is opgebouwd uit 2 blokjes. Elk blokje wordt met een tandheugeltje bedient. Tussen beide tandheugels zit een tandwiel die alles bedient. Bedieningsstang losnemen van des betrefenende ventiel en even kijken of hij het dan wel doet. Anders alle ventielen van de tractor demonteren en (laten) kijken wat er aan de hand is. Wel even alle!!!!! o-ringen tussen de blokken vervangen met monteren. Dit gaat gegarandeerd lekken.
Husqvarna
@OhDeere
Normaal blijft de hendel al staan ook op druk als je gas geeft werkt prima met een voerwagen en kan er zo ook mee werken, maar nu wou ie der niet meer uit. Ik weet niet hoe je die blokkering kunt instellen of, die draaiknop is denk ik de snelheid, was een rond plaatje in de cabine.
OhDeere
@Husqvarna Waar zit dat ronde plaatje?
Husqvarna
@OhDeere
Ja kijk maar net als bij deze, je ziet alleen stang/pen er op zitten al:

kramp.com/shop-nl/nl/…
OhDeere
@Husqvarna Dat is wel wat ik bedoel. In het tandwieletje zitten 3 gaatjes waar een kogeltje in valt. (hendel vast naar voren midden en naar achteren) Ik zou deze eens helemaal los draaien en eventueel met het huisje demonteren.
jdmonteur
Hoe is de pomp opbrengst, van de hydro pomp. het wil nog wel eens gebeuren dat van de zuig/persklep het veertje breekt en die gaat dan vast tussen het hydro ventiel zitten.
Husqvarna
@OhDeere
Heb huisje al los gehad maar die komt er niet zo vanaf

@jdmonteur
Opbrengst is niet denderent, dus zou kunnen.
jdmonteur
Dan ga maar vanuit dat de pomp gereviseerd moet worden.
jdmonteur
@Husqvarna als je het huis wil demonteren van het ventiel moet je eerst de spansift verwijderen waar het ronsol (bediening van het ventiel) mee vast ziet
OhDeere
@jdmonteur Ga slapen dan kun je morgen je kunsten weer vertonen....
jdmonteur
@OhDeere ik zal mn best doen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2140 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!