Illustratie van:

Farmall DF 25 - koelings problemen

Ik heb een farmall motor loopt goed maar al hij warm is begint het water in de radiator te koken weet er soms iemand wat hier de oorzaak van kan zijn .
alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Ferdinanddijkstra
Kookt hij of begint hij te borrelen, eerst even de temperatuur meten. Kan ook heel goed een lekke koppakking zijn . Als je gemeten hebt en hij kookt echt dan zit er een probleem in de koeling maar dat kan niet een groot probleem zijn met deze motoren . Thermostaat vast , of radiateur dicht van binnen of van buiten. Waterpomp stuk
Boemrang
Radiator schoon maken, waterpomp controleren, thermostaat controleren, hoe oud is het water wat er in zit, de kans is aanwezig dat de kanalen dicht geslipt zijn...
wh1257
@Ferdinanddijkstra het water komt aan de stop van de radiator uit samen met stoom dus het kookt zeker
wh1257
@Boemrang radiator was leeg is sinds gisteren nieuw water in
wh1257
@Boemrang radiator was leeg is sinds gisteren nieuw water in
Wimsumar
Beste WH1257: Ik vraag me af of het blok wel geheel gevuld was met water. Wellicht blijft er lucht ingesloten in de cylinderkop waardoor (juist op de plek waar koelwater moet zitten!) de stoomontwikkeling plaats vindt.
Ferdinanddijkstra
@Wimsumar klopt . Eerst temperatuur meten en dan weet je niks . Stoom vorming zie je ook met een lekke pakking

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Farmall DF 25 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
3