Vicon kunstmeststrooier.

Goedemiddag,
thuis hebben wij een oude vicon kunstmeststrooiertje gekocht om zout te strooien, maar kan je de strooibreedte aanpassen? want ik vind het zonde om gelijk het pijpje in te korten.
groeten michael

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Beetje achterover laten hangen en laag bij de grond. En niet teveel aftakastoeren.
Wimsumar
Beste MichaelCX100: Er zijn ook, speciaal voor kleine wekbreedte, korte strooipijpjes te koop. ( Maar zaag de oude gerust af: die is ook niet nieuw meer).
Overigens, wil je er zout mee strooien om sneeuw te bestrijden?
Ferdinanddijkstra
Er zit gewoon een strooi breedte verstelling op hoor . Draai die maar terug , en wat minder toeren scheeld ook weer
hobbyboer
Hier heb je een paar plaatjes van verschillende pijpen en het bijbehorende strooibeeld: download.kvernelandgroup.com/Media/Brochures/…

Ik zou proberen zo'n korte pijp na te maken, dus niet alleen afzagen maar ook weer een beugeltje erachter knutselen.
Fendt926Driver
Weet niet of je er een afbeelding van hebt. maar de iets nieuwere soorten vanaf bouwjaar 85 ongeveer kun je de schijf verdraaien die de exsentriek aanstuurt en daarmee de strooibreedte aanpassen
hobbyboer
@Fendt926Driver Dat is maar een paar cm, toch? Lijkt mij lang niet voldoende om de strooibreedte te beperken voor het zoutstrooien.
Fendt926Driver
Quote @hobbyboer:
Dat is maar een paar cm, toch?
bij de onze kun je instellen van 6 tot 12 meter strooibeeld
michaelcx100
@Wimsumar ja we moeten in onze polder alle wegen strooien.
michaelcx100
Met lage toeren kunnen we 7 meter strooien. maar ik zal het pijpje wel. inkorten. kijken hoe breed ik dan strooi.
Wimsumar
Beste MichaelCX100:
Quote @michaelcx100:
we moeten

Wordt het zout door de gemeente of provincie beschikbaar gesteld?
Aangezien het nu toch een vrij omvangrijk project lijkt zou ik toch op zoek gaan naar een "echte" zoutstrooier. Het fijnkorrelige zout (vaak ook nogal vochtig) stoomt slecht door een kunstmeststrooier (brugvorming in de bak).
Ook de strooihoeveelheid van omgerekend enkele tientallen kilo's/hectare zal niet meevallen te benaderen en/of redelijk te verdelen. Daarnaast is de aanbevolen maximum rijsnelheid 'slechts' 10 kilometer per uur. Als je dan om de strooibreedte te beperken ook het aftakastoerental nog verlaagt, krijg je een zig-zag-strooipatroon.

B.T.W.: Is het een ViconSuperflow (met grijsplastic kap om de strooiunit? Dan heeft deze (met speciale sleutel) strooibreedtestelmogelijkheid in het vliegwiel.
hobbyboer
Quote @Fendt926Driver:
Quote @hobbyboer:
Dat is maar een paar cm, toch?
bij de onze kun je instellen van 6 tot 12 meter strooibeeld

Ik heb net even het boek van mijn strooier doorgebladerd en ik kan er niks over vinden.

Vreemd.

Er staat wel dat je het lagerhuis op 2 manieren kunt monteren, maar daar staat alleen bij dat het merkteken naar buiten moet wijzen?
michaelcx100
@Wimsumar we strooien zout voor de aannemer die onze polder aan het ontpolderen is ivm ruimte voor de rivier. het is alleen maar voor shovels en dumpers dus komt het niet zo nauw als voor een rijksweg. wat voor vicon het is weet ik niet, staat er ook niet op, maar het heeft wel een grijze kap, in die kap zit een gat met: min-max erop. maar er zit alleen maar een smeernippel daar.
SJB533
Michael, hoe breed moet je werken?

Anders dit eens proberen? (Tijd staat goed)
michaelcx100
@SJB533 4 meter is prima, maar bij welke minuut moet ik kijken hahah?
SJB533
michaelcx100
@SJB533 leuk idee alleen niet praktisch, is een beetje ver de berm in als een dumper je passeert!
Fendt926Driver
Quote @michaelcx100:
, in die kap zit een gat met: min-max erop
bij min en max in de kap zit een plastic inbusbout groot model kun je een sleutel indoen en verdraaien. als die tenminste niet vast geroest is. anders de bak ereven af en die plastic kap en je kunt ziet dat als je naar min draaid de uitslag van de pijp kleiner wordt.
gewoon iets proberen maar wel met beleid en verstand aan draaien

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1