Fendt 102 - Fendt 102S

Er wordt mij een Fendt 102S bouwjaar 1974 te koop aangeboden. De tractor heeft een paar jaar ongebruikt in weer en wind buiten gestaan. Ziet er van buiten niet mooi uit. Waar moet ik op letten bij deze machine. Wat zijn de zwakke punten ? Volgens de eigenaar startte hij vroeger goed en alles (hef, verlichting, instrumenten etc etc. )deed het. Er moet in ieder geval een nieuwe accu in. (kapotgevroren). Hoe zwaar moet die zijn ? 85 Ah voldoende ? Graag tips en adviezen.

Groet Folkert
Noorderlicht

Reacties

albert-fendt
Kijk eerst maar of hij inderdaad start, je kan vooral letten op speling op het stuur, rotte plekken op het spatbord, onderdruk, werking vd hef, hoe hij rookt, lekkages, slechte banden, plaatwerk, of de sinchromes zijn werk doet, de remmen, aftakas, koppeling, enzovoort, enzovoort
keeko
Als accu kapot gevroren is, let dan ook op het koelsysteem (watergekoelde versie).
erik9831
Volgens de lijst is het 88ah en 680EN

Dus eentje van 85 is voldoende.
martijn1998
Als deze trekker een vloeistofkoppeling heeft, kijk dan of deze nog goed werkt. zet de trekker in de hoogste versnelling, hou de voetrem helemaal in een zet het handgas dan op vol gas, de motor mag dan niet meer dan +/- 1200 toeren maken.
martijn1998
De vloeistofkoppeling van Fendt is trouwens onslijtbaar, komt de motor te hoog in toeren bij het testen dan zit er te weinig olie in de vloeistofkoppeling. kijk ook even hoeveel olie er in de versnellingsbak en achterbrug zit, bij onze 104 S was er een afdichting van de hef lek waardoor alle hef en hydrauliek olie de versnellingsbak in liep.
Fendt926Driver
Bij weer en wind buiten pas dan op dat er geen water via de uitlaat in de motor is gekomen en hij met starten en waterslag maakt dan is alles binnenin krom.

vraag dan of je hem eerst naar huis mag slepen om dat te controleren.
basia
@Fendt926Driver

Erg goeie tip die je geeft !

Of de motor met de hand draaien ( aan v riem b.v. )
soms komt het motorolie peil door water ook omhoog .
Fendt926Driver
Quote @basia:
Of de motor met de hand draaien ( aan v riem b.v. )
ja of met een sleutel op de krukas poulli bout
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!