Steketee Front Furrow Fighter

Heeft er iemand ervaring met het ploegen met een Steketee front furrow fighter om de snedes te bewerken? Ik heb er vorig jaar eentje in de flevopolder zien draaien en die boer was er wel enthousiast over i.p.v. met de rotoreg de snedes breken in het najaar. Werkt het handig, beïnvloeding treklijn/gedrag trekker in de voor?

Deel dit topic

Reacties

dx11


Ik vindt het resultaat nog erg grof, maar de dieselbesparing zal niet gering zijn verwacht ik. Daarnaast slijt het niks, hooguit een lager oid. Ik zie zelf meer in een vorenpakker, maar dat werkt alleen op ons makkelijke zandgrondje

@Robdeutz104 ploeg met een swingover vorenpakker, hij kan vast wat vertellen over het stuurgedrag van de trekker met zo'n soort ding
StevenBomers
Het is een ideaal ding op lichte en droge grond. Op zware en plakkerige grond krijg je het niet fijn je krijgt grote bonken grond en bij erg plakkerige grond loopt die vol
reinder-mf
En een Cappon snedemixer? Is dat geen oplossing? Is volgensmij gebouwd voor op klei.

boerenbusiness.nl/media/default.aspx/…
Wimsumar
Beste StevenBomers:
Quote @StevenBomers:
Het is een ideaal ding op lichte en droge grond.

Op droge lichte grond (zand/zavel) voegt het juist niets toe! Dit soort gronden valt van nature al gemakkelijk uit elkaar en zou (zeker als nu geploegd zou worden met "Fighter" o.i.d.) gemakkelijk kunnen verslempen.
StevenBomers
@Wimsumar klopt hij gooit op erg lichte grond de boden dicht waardoor die zou kunnen verslempen.
met lichte grond bedoel ik 30% afslipbaar en daar gaat het prima op
hobbyboer
Quote @R. Hogenhout:
En een Cappon snedemixer?

Dat ding op de foto die je erbij hebt geplaatst is geen snedemixer, op die foto staat een cappon furrow disk
reinder-mf
Oeps... Ben niet zo scherp vandaag.

Hier wel een snedemixer.

fassaertmachines.nl/images/…
MaxxuM4ever
Dat is wel een goed alternatief maar als je daar druk op uitoefent, druk je dan niet je ploeg uit de grond?
Wimsumar
Beste Maxxum4Ever:
Quote @MaxxuM4ever:
druk je dan niet je ploeg uit de grond?

Ik moet hartsgrondig lachen. 😃
(Wat ben je van plan? )
MaxxuM4ever
@Wimsumar Je hebt uit de grond drukken en uit de grond drukken natuurlijk. Ik ben benieuwd hoe het ploegen wordt beïnvloed door zo'n snedemixer en als je dat ding in de grond drukt zal ik ploeg voor een reactiekracht moeten zorgen en of hij dan een paar centimeter ondieper gaat ploegen of dat dat allemaal wel mee valt.
Wimsumar
Beste Maxxum4Ever:
Quote @MaxxuM4ever:
ploegen wordt be�nvloed door zo'n snedemixer

UIteraard zal dat het geval zijn, maar aan de (lichte)constructie van zo'n snedenmixer kun je wel afleiden dat er geen grote (neerwaartse) kracht op komt te staan. De messen moeten in een trekkende beweging de ploegsneden verkruimelen. De weerstandsregeling van de trekker zal iets 'zwaarder' ingesteld moeten worden om de juiste ploegdiepte te behouden.

Plaatjes/filmpje:
[url]cappon.nl/cappon/hoofditems/…]

[url]tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…]

[url]vssmachinebouw.com/index.php/nl/…]

[url]
[/url]
MaxxuM4ever
@Wimsumar dank voor uw inbreng in deze discussie.
De front furrow fighter gaat het denk ik niet worden, maar als ik een leuk geprijsde snedemixer vind komt die er wel denk ik.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
23