Illustratie van:

John Deere 1130 - Aftakas blijft draaien

Van mijn JD 1130 blijft de aftakas draaien ook al is deze niet ingeschakeld.
Trap ik de koppeling in dan hoor ik de pomp ratelen.
Dat doet hij alleen als ik een soort schakelaar welke bij de koppeling zit verdraai.
De pomp hoor ik dan ook ratelen als ik de aftak wil uitschakelen(Dus de hendel naar beneden druk)

De schakelaar bij de koppeling heb ik nu zo verdraaid dat ik de pomp niet hoor bij het intrappen van de koppeling. Maar helaas blijft de as draaien.

Wat kan er aan de hand zijn.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Gaituuth: Blijft de uitgeschakelde aftakas ook onder belasting draaien? Dus met een aangesloten aftakasaangedreven machine.
ADB996
Kun je de as tegen houden. de aftakas wil nog wel eens mee draaien door de olie en vrijving. 😉
steyr 9087
Niet met je hand testen maar gewoon een heining paal er tusse als hefboom proberen af te remmen anders als je hem niet tegen kun houden kost het je een hand
bennert
@ADB996 ,@Wimsumar
bij onze 2140 is dat ook ja datie nog wel eens draait maar als je er dan iets aanmaakt dan draait hij niet.
mike_v
Is enkele weken nog een topic over geweest. Weet niet meteen of er toen een volledig antwoord op is gekomen, zoek dat maar eens op 😉 .

Ik kan je alleen vertellen dat het geen kwaad kan dat de aftakas blijft draaien.
gaituuth
Thx voor de reacties, ik had het nog niet geprobeerd met belasting. Maar dat ga ik zaterdag eens uitproberen
old man jose
Bel dan ook meteen een ambulance en dokter dan hoeven we volgende week hier niet te condoleren of zoiets, laat dit aan een monteur over of iemand die weet waar hij het over heeft. Als leek ben je zo om een aftakas gewikkeld ik ken heel veel personen die de gok gewaagd hebben de meeste missen u een stukje of stuk, maar geblesseerd zijn ze zeker als je ook tot die groep wil behoren moet je net doen of dit geen reactie maar gewoon kletspraat is. SUC6 jongetje.
je kunt ook nog altijd de goedbedoelde adviezen van de technici die voor mij gereageerd hebben opvolgen, dat is dus je eigen keus.
Deutz_10006
Belasting kan toch ook gewoon een schudder of spitmachine zijn? Of moet het per sé een en hand zijn, old man jose? Soms....
Snaky Bill
Effe aan @ tjerk ,
vragen dat is een John Deere specialist die ken je zo helpen.
Husqvarna
Kan iets met lekkende o-ringen zijn, maar ik heb er te weinig verstand van. Aankoppelen natuurlijk altijd als de trekker uit staat!!
erik9831
@mike_v Dit topic waarschijnlijk

tractorfan.nl/topic/59812/

nog een ander topic:
tractorfan.nl/topic/52817/
Patrick 2020
Heb ik ook met mijn 2020. Vorig winter de achterbrug gereviseerd en alles nagekeken. De koppelingsplaten van de koppeling waren binnen de slijtagemarge. Alle platen ontdaan van olie, alles nagekeken, opgemeten. Niks gevonden. Volgens mijn werkplaatshandboek moest alles goed zijn. De remband was ook goed. We waren eerst bang dat de zuiger die de remband bediend bleef hangen, maar ook deze werkt naar behoren. Ook de remband viel binnen de marge qua slijtage. Toen alles in elkaar gezet. Alles was dus zoals het moest. Maar toch bleef de aftakas draaien in vrijstand, vooral als de olie koud is. Dan is de olie dikker en plakt het meer en blijven de koppelingsplaten waarschijnlijk aan elkaar plakken. Als de olie warm is dan stopt het draaien. Ook als er een machine achter zit. Ik had er ooit eens een 2 elements schudder achter, en die begon gewoon te draaien bij koude olie. Dus de aftakas moet wel een beetje weerstand hebben, anders draait hij alsnog.

Ik vond het jammer dat na de revisie de aftakasstomp nog bleef draaien, maar het is niet anders. Ik ben er nu wel aan gewend en ik hou er wel rekening mee.

Hopelijk heb je zo genoeg info?
JOHNDEEREBOERTJE
Bij onze 2250 draait de aftakas ook door als ie koud is. Staat wel raar als de schudder of de hark erachter hangt...
3130ls
Ik weet dat bij een 3130 een klein soort remvoering op een ronde plaat zit,die de aftakas remt als je hem uitzet.
ik weet niet of dat bij die trekkers ook zo is

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
8