Deutz D4005 - Onderdelen Histoparts

Beste tf-ers,

Ik ben het blok van mijn 4005 aan het opknappen, er moeten o.a. nieuw zuigerveren, wat pakkingen en rubbers in. Nu heeft histoparts de onderdelen die ik nodig heb maar ik vroeg me af naar de ervaringen met histoparts met motordelen? Het valt me op dat deze redelijk goedkoop zijn. Na het doorlezen van verscheidene topics ben ik wel te weten gekomen dat het met plaatwerk niet altijd super is histoparts omdat het niet past o.i.d. Maar ik kan nergenst iets vinden over motordelen, overigens zijn de meningen sterk verdeeld.

Betreft een deutz F3L812

mvg Deutz-5006
Deutz-5006

Reacties

1046
Ik heb slechte ervaringen met histoparts
Deutz-5006
@1046 Ook met motordelen? wat mankeerde als ik vragen mag
1046
@Deutz-5006 motordelen weet ik niet, maar ik had lampen besteld en kreeg de verkeerde, en hullie volhouden dat et de goede waren , foto van de oude en nieuwe naast elkaar en stug volhouden , zat duidelijk verschil in
GROENEDEERE
1046 is niet de enigste met slechte ervaring. Bij hun is goedkoop echt duurkoop. Veel onderdelen gaan vrij snel weer stuk
Deutz-5006
@1046 aha, retourneren valt dus niet zomaar mee..
Deutz-5006
@GROENEDEERE Jij wel betreft motordelen?
1046
@Deutz-5006 wat betreft et terugsturen was ook een hoop gesteggel
JD3010
Waarom bestel je het niet gewoon bij je in de buurt bij een vertrouwd adres?
Deutz-5006
@JD3010 Ik ga van de week naar de Deutz dealer, maar ik kan op zijn mist eens informatie vragen over histoparts gezien dit goedkoper is, zijn er met slechte ervaringen betreft (deutz)motor delen is de keuze snel gemaakt 😉
JD3010
@Deutz-5006 Ik ben er 1 keer geweest en ga er niet nog een keer naar toe. Het viel me tegen daar. Is er geen revisiebedrijf bij je in de buurt?
Deutz-5006
@JD3010 Ik weet momenteel geen revisiebedrijf in de buurt maar deze zal er ongetwijfeld wezen maar dan zou ik moeten zoeken, maar kan ik dan niet net zo goed naar de deutz dealer?
JD3010
@Deutz-5006 Waar ik heen ga, gaan de meeste dealers ook heen. Maar als je goed met de dealer kan, is dat ook prima hoor.
1046
Deze leveren ook heel veel van deutz

oldtimer-trekker.nl/
Deutz-5006
@1046 bedankt, hebben wel de pakkingen e.d. die ik nodig heb, kan alleen geen zuigerveren vinden op die site, maar zal is contact op nemen
Deutz-5006
Ook nog iemand ervaring met Delegro?? die heeft ook veel onderdelen
KubotaB6001
@Deutz-5006 Heb overlaatst bij delegro een uitlaat naar beneden voor mijn D5505 en 16 dichtingsrubbers besteld voor de buisjes waar de klepstoters doorlopen, voor zover je dat motordelen kan noemen.
Levering was heel snel, pakje stond al bij mij voor de deur in België nog voor mijn betaling aangekomen kon zijn, kan dus niks slecht zeggen hierover.
1046
@Deutz-5006 zuigerveren hebbe ze ook , bij deutz onderdelen, helemaal onderaan
basia
@Deutz-5006

Ik heb van allebei (Delegro en Histoparts ) een keer o.a. inbouw temperatuur-meter gehad ; die van delegro was iets duurder , maar ook duidelijk degelijker .

Goedkoop is toch vaak duurkoop .
KubotaB6001
@Deutz-5006 Oldtimer-trekker trouwens ook heel tevreden van, alles wat ik daar bestelde paste perfect op het origineel. (Zitbeugel, deksel zekeringkast, rubber voor de combischakelaar, startknop,...)
Deutz-5006
@KubotaB6001 @basia @1046 dank voor julie reacties, histoparts ga ik dus in iedergeval niet proberen, tijhuis heb ik contact mee opgenomen voor 812 motordelen evenals met oldtimer-trekker. Voor zo ver ik lees bevalt Delegro dus goed en zou dit dus ook prima kunnen.
RPCounty
@Deutz-5006 Thijs, Wij monteren altijd Bepco zuigers en bussen of Mahle. De tolleranties zijn prima dit in tegenstelling tot de taiwan rommel die je van zgn internetsites haalt. Ik kan het je evt wel leveren. de prijs zal hoger zijn, net als de kwaliteit...
Deutz-5006
@RPCounty bedankt voor de tip, nieuwe bussen en zuigers zijn alleen nog niet nodig, misschien andere zuigerveren (met name olie schraap veer), kan je die ook leveren van dat merk? en zijn daar ook rubbers voor rond de stoters etc van of dat niet??
ford5000
Mijn advies: Ga bij Richard shoppen.
Die made in China rommel wil jij niet in een motor hebben.
Deutz-5006
Betaal overigens liever iets meer dat ik er van af ben dan dat ik het volgendjaar weer open kan halen..
Deutz-5006
@ford5000 nee precies, zou er eens een moeten spreken die dat spul tien jaar in zijn motor heeft maar die zullen er nog niet veel wezen..
RPCounty
@Deutz-5006 de zuigerveersets kun je ook krijgen. ook de pakkingsetjes met stoterbuisrubbers. Je moet wel even zeker weten dat het standaard boring is dus 95 mm. als je de bovenkant van de zuiger schoonmaakt kun je de maat zien. meestal 94.91mm. als er 95.42 op staat heb je overmaats, en dan wordt het lastig....
JD3010
@ford5000 Ik ben het met je eens. Stop in de motor goed en betrouwbaar spul. Made in Taiwan voor bijv. een spatbord kan minder kwaad.
ford5000
@JD3010 Jij snapt het. 😉
deutzfanJos
[quote="@1046"] deze leveren ook heel veel van deutz

oldtimer-trekker.nl....[/quote/]

Ja idd Met deze man heb ik hele goede ervaringen. we hebben zo wat alles bij hem gekocht voor het opknappen van onze deutz. en zo onderhand kennen wij hem al persoonlijk!
JD3010
@ford5000 Dank je. Ik heb nog weinig motoren los gehad, ik rij JD. 😄
ford5000
@JD3010 Ik zelf gelukkig ook niet, maar wel genoeg los zien liggen.
RPCounty
Ook dat is Turks spul.
dalton
Histoparts is een goede site als je kleine of simpele dingen moet hebben zoals verlichting. Ik bestel er best vaak en moet zeggen dat ze mij altijd goed hebben geholpen als ze iets verkeerd hadden opgestuurd. En ook snelle levering. Maar ik heb er ook alleen verlichting, emblemen of schakelaars etc besteld. veel verhalen gehoord over niet passend plaatwerk. En zou het zelf ook niet willen om motoronderdelen van deze site in mijn tractor te zetten.
Deutz-5006
@RPCounty Die maat staat dus in de zuiger gedrukt!? ik zal morgen eens kijken in ieder geval bedankt allemaal voor tips/info
ford5000
@Deutz-5006 Over dat retourneren heb ik ook minder leuke voorbeelden gehoord, zoals het voorbeeld van iemand die een nieuwe krukas voor een Ford 3055 besteld had en mooi dat hun er eentje voor een 3000 ipv die van de 4000(die moet het namelijk zijn) opgestuurd hadden, maar ze wilden hem niet weer terug nemen.
@RPCounty kent dit voorbeeld ook volgens mij, want er staat me bij dat hij het ontstane probleem destijds opgelost heeft.
Valtra-Fordpower
Die dropveters daarzo weten niet wat garantie is.... Helaas daar een tank kraan-filter moeten bestellen, maar de pakking van het glaasje was weer gescheurd.... Ik mailen... Geen reactie... Vervolgens bellen "ja, gaan we regelen blablabla" Ik had toen wel van de gelegenheid gebruikt om wat extra dingen te bestellen, maar vervolgens kwam er een factuur waar de GARANTIE onderdelen ook weer op staan..... Ging om een paar euro, dus maar betaald om van die hufters af te zijn.
ford5000
Quote @Valtra-Fordpower:
Die dropveters daarzo weten niet wat garantie is....

Nee, maar ze weten wel hoe jouw centen in hun portemonnee komen!
Bepco zuigers zijn goed , die gebruiken wij ook bij merken die we niet voeren als dealer . Gewoon bestellen bij Tracpieses via je eigen dealer . Goed spul en niet erg duur
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!