Illustratie van:

Zetor 6441 - Verlichting

Als ik de gewone koplampen aan heb en dan de bovenste werklampen op de cabine aan doe, dan gaan de koplampen uit. dat is een soort beveiliging voor op straat denk ik, heb al gekeken bij de bedrading maar kan niet vinden hoe dat zit. Weet iemand hoe dit is op te lossen ??

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Wat wil je opgelost hebben dan?
bij mijn fendt trekker zet ik de koplampen met een knop over naar de dakrand en heb daar dan groot en klein licht.
is voor als je fronthef hebt dan blokkeren die de koplampen en vanaf de dakrand schijnen ze er overheen.
heb jij ook niet groot en klein licht in de lampen die jij werklampen noemt voor aan het dak
casejxu
@Fendt926Driver bij een zetor is t niet daaro voor... zit namelijk geen groot/klein licht in het dak maar zijn werklampen.
Wimsumar
Beste Willem: Ik stel me erbij voor dat de schakelaar van de werklampen een dubbele functie heeft: werklamp aan + koplampen uit.

Gaat de massadraad van de koplampen misschien naar de werklampschakelaar?
Geef dan de koplampen "direct" massa.
Joop3
@casejxu dan moet ik je helaas teleurstellen. Bij de 6441 zijn dit daadwerkelijk hoge koplampen. Die mag je volgens de wegenverkeerswet niet gelijktijdig met onder aan hebben. Daarom is dit zo geschakeld.
Valtra-Fordpower
Bij die betreffende schakelaar zou je -illegaal gezien- de draden bij elkaar kunnen knopen. Maar pas op! De hoofd-lampen-schakelaar kan waarschijnlijk dit vermogen niet meer trekken, en moet je met relais gaan werken. Dat was bij onze 6321 wel het geval tenminste.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 6441 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2