Illustratie van:

Fendt 200 V serie - smalspoor

Hallo allemaal,

ik ben bezig aan een Fendt Farmer 200v smalspoor (bouwjaar nog onbekend) die al 2 jaar heeft stilgestaan.
Dit is eigenlijk mijn eerste tractor waar ik aan sleutel en heb hem weer aan het lopen gekregen na montage van een nieuw contactslot, nieuwe olie, filters en diesel.
Nu heb ik een paar vragen over de functies van de verschillende hendels.

Ik weet niet hoe je bij dit type de aftakas kunt uitschakelen (de hendel voor toerentalregeling weet ik nu te zitten)

Links naast het stuur zit een hendel met zwarte greep en vergrendelknop, kan mij iemand vertellen waarvoor die is, (krijg er nog geen beweging in)

En dan de voorlopig laatste vraag: midden voor recht onder het stuur op de versnellingsbak zit een kort hendeltje waar een plaatje naast zit waarop staat " nur im stllstand schalten" (verder onleesbaar) en deze is in 2 standen te verdraaien, nl. op 4 uur en 6 uur kloksgewijs.

Graag hoor ik van iemand.

Deel dit topic

Reacties

fresheliciouss
Dit kleine hendeltje is "superkruip" vandaar dat je hem alleen in stilstand mag verschakelen.
de linkse hendel is voor het in en uitschakelen van de aftakas. maar als deze vastzit zal er erges iets niet kloppen. best alle scharnierpunten opzoeken en controleren, en uiteindelijk bij de ontkoppeling zelf gaan zien wat er scheelt. veel succes
fendt4ever
Links onder stuur is de hendel van de aftakaskoppeling.
De hendel onder het stuur is voor het inschakelen van de kruipversnelling. Dit gaat enkel wanneer je in de veldversnelling staat.
Payton
Die zwarte hendel met de vergredeling er op is waarschijnlijk voor je aftakas links van je stuur, is voor de aftakas, althans zo is het bij de oudere 300's wel, dus dat het ook wel het zelfde bij de 200 zijn.

Als je die vergrendelingsknop indrukt, dan de hendel ietsjes naar te toe trekt, hij moet ietsjes naar achter, en dan kan je hem naar achteren drukken, dan moet de aftakas uit gaan.
FendtArt
Ha, allemaal kenners gelukkig, hardstikke bedankt voor de snelle reacties!
ga er zaterdag meteen mee aan de gang en probeer die hendel voor de aftakas weer gangbaar te maken.

Kan zijn dat ik dan nog met een vraag over de brug kom, nogmaals bedankt!
gertdl
Euhm, bedoelt hij met de hendel links naast het stuur en de vergrendel knopt niet de hydraulische bediening? recht heb je de kruishendel voor hydrauliek, en links de hendel van het 3de ventiel met blokkering voor constante olie....

de aftakashendel is de grote aan de zijkant van de stuurconsole, de kleine hendel links van het stuur op de console is hydrauliek en heeft ook vergrendelfunctie..

onder de stoel zit ook een 3 standen hendel, deze is voor de snelheid van de aftakas (540/750/1000toeren). de aftakas op en af zetten is met de grote hendel links naast de stuur console. wel belangrijk bij deze types is, wanneer je tijd de aftakas niet nodig hebt, dat je de de hendel van de toeren in 0stand zet ( uit versnelling), en de op/af hendel aan het stuur in aan stand zet. zo draait de aftakas niet maar is de veer ontspannen en gaan alles veel langer mee binnenin. wanneer je de aan/uit hendel langdurig in 0 stand laat staan blijft binnen in alles opgespannen en zorgt dit voor meer slijtage op lange termijn....

de kleine zwarte hendel aan de versnellingspook is de kruipversnelling zoals hier al meermaals werd gezegd. inschakelen gaat enkel bij stilstand, en wanneer de hoog/laag pook in laag staat. ook eerst kruip uitzetten voor de pook hoog/laag in de hoog gezet kan worden....
FendtArt
De hendel voor de versnellingen van de aftakas zit hier rechts onder aan de bak bij het gaspedaal, kon er geen vrij in krijgen, alleen 3 versnellingen.( zal dit nog eens checken)

ik heb alleen aan de linkerkant van het stuur een hendel met vergrendeling, rechts zit alleen de richtingaanwijzer.
Kan zijn dat jij een iets ander model voor je hebt.
Heb onder de stoel ook geen hendel.
Dat laatste over de kruipstanden is goed om te weten, wil de zaak wel heel houden!
Eerst morgen die hendel voor aan-uit aftakas los zien te krijgen.....

Bedankt voor jouw reactie!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 200 V/F Serie ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
173