Kubota B1500 - achterspatborden niet even ver over de wielen

Hallo iedereen,

Het is mij opgevallen dat de spatborden van mijn achterwielen niet symmetrisch zijn. Aan de linkerkant steekt het spatbord verder over de wielen dan aan de rechterkant.

Hebben jullie dat bij nog tractoren gezien? (hier gaat het trouwens over een mini tractor van kubota)

Deel dit topic

Floris_

Reacties

Wimsumar
Beste Floris_: Hoogstwaarschijnlijk zitten de banden (velgen) a-symetrisch op de trekker. Aan binnenzijde van de velg zit een "pen/gat" verstelmogelijkheid waarmee de spoorbreedte in 2 standen op de steekas versteld kan worden.

(klik om te vergroten)

Kubota B1550
Kubota B1550 achterkant
Floris_
@Wimsumar Dat heb ik gecontroleerd, en de wielen staan wel degelijk gelijk. Afstand tov de middenbalk is ook exact gelijk, dus die staan goed gemonteerd...
Tony60
Beste Floris: Als de banden maat (en merk), de velgen gelijk zijn en de spoorbreedte kloppen dan blijven er maar 2 mogelijkheden open: spatbord verbogen of ooit een ander type gemonteerd.
Floris_
@Tony60 Heb ik gecontroleerd, en het blijken de originele te zijn...
MF3080E
Misschien kan je de spatborden verstellen via sleuven in de voet van het spatbord.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B1500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!