Deutz D4005 - kleppen stellen

Wat moet de klepspeling van en deutz f3l812s zijn

en of het met een warme of koude motor moet
samd4005

Reacties

goeiedag eem
Klep speling, 0.10 tot 0.15 mm, voor in en uitlaat, zou hem even lopen laten en dan stellen, maar je kan hem nog zo warm rijden maar als je de handen er niet aan kan houden kun je er niets mee en laat je hem ook eerst weer afkoelen, dus als hij gewoon op rond 20 graden/hand warm zit is het goed, maar ik stel hem rustig met een koude motor hoor
JanDeutz
0.15 in- en uitlaat koud
samd4005
Bedankt ik hat het al gevonden in het werkplaatshandboek van deutz
samd4005
@goeiedag eem het moet met en koude motor hij mag nog niet gelopen hebben
Wimsumar
Beste SamD4005:
Quote @samd4005:
mag nog niet gelopen hebben

Toch wel goed om daar even bij stil te staan. Het is namelijk zo dat bij een luchtgekoelde (Deutz) motor de klepspeling groter wordt naarmate de motor warmer wordt (dit in tegenstelling tot andere (watergekoelde) motoren).
Dit verschijnsel wordt veroorzaakt doordat de (luchtgekoelde) cylinders veel heter worden (dan watergekoeld) en daardoor meer uitzetten.
Zou je nu voor het kleppenstellen toch de motor even hebben laten lopen (trekker naar werkplaats rijden o.i.d. ) dan is de cylinder relatief al warmer dan de rest van de motor en dus al meer uitgezet. Je zou hierdoor de klepspeling zo af kunnen stellen dat er (van de toch al nauwe klepspeling) na afkoeling geen speling meer overblijft.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!