Illustratie van:

Fiat 780 - aftakas schakeling

Ik heb een fiat 780 waarvan de aftakas uit zijn werking springt.Ik heb het idee dat ik hem te ver moet indrukken voordat hij inschakelt
Weet iemand wat de oorzaak en hoe je het oplost
Zou mooi zijn als ik een tekening kon krijgen
met vriendelijke groet.
Henk van Ginneken tel0625388778

Deel dit topic

Reacties

johndeerefiat
Kabel spannen?
fiatteam
Aan de linkerkant heb je een koppeling hendel (met het witte indruk knopje. Rechts heb je de handrem met het rode indruk knopje).

Die zet je omhoog en dan druk je hem in de aftakas met de hendel op de verhoging tegen de achterkant. Deze gaat bijna tot de vloer (tot die niet verder kan). Vervolgens kun je de aftakas in werking zetten door de koppelingshendel rustig naar beneden te doen.

Je kunt het voelen, op een gegeven moment heb je even een beetje weerstand en daar zakt die dan doorheen.
DANOONTJE POWERR
@fiatteam Als ie er uit springt lijkt me inderdaad dat de hevel meer naar het midden afgesteld moet worden.
fiatfan
Ik heb dat euvel ook wel een keer bij de 850 gehad. bleek gewoon dat de spanstift die de hendel op de as vasthoud deels gebroken was, waardoor hij dus net niet ver genoeg inschakelde. ik kan me voorstellen aan de beschrijving van fiatteam dat die hendel bij de 780 bijna hetzelfde werkt als bij de 850..
eelke
Hallo
Ook gehad bij mijn 70 90
Holspie in hefboompje op achterbrug kapot.
Gewoon een nieuwe er in tikken en klaar.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 780 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
5