International 644 - 3-polige stekker

Hallo mede TF'ers,

vorige week heb ik een 3-polige stekker voor mijn trekker gekocht.

Weet iemand waar ik een schema vind waar in staat hoe ik deze aansluit? ik heb de zoek functie gebruikt en heb daar gevonden dat hij op 30A moet worden afgezekerd.

alvast bedankt,
case-inter

Reacties

boer
Dat is net hoe je het wilt hebben via een relais over het contact of altijd stroom er op
ErDee
Ik zou gewoon een 4mm^2 kabel met 30A zekering vanaf het startrelais leggen. En massa op een bout waar de startmotor mee vast zit. Normaal zit er op het kleine pinnetje spanning als je het contact inschakeld dit zou je ook gewoon vanaf de dikke + kunnen pakken met een klein stukje kabel. Wil je het persé op contact hebben kun je er een relais tussen zetten en dat aansturen met de spanning van de remlichtschakelaar.
Als je er geen 30A aan gaat hangen kun je ook 2,5mm^2 kabel en een 20A of 25A zekering gebruiken of 1,5mm^2 en een 10A of 15A zekering.
Arrie94
Heeft hier niet veel mee te maken, maar waar dienen de 3 polen voor? Dus welke bijv. massa is enz.
Ronijn
Ik heb zelf gewoon een verloopje gemaakt van de sigarettenaansteker naar een 3 polige stekker. Die is afgezekerd op 20A, meestal ruim genoeg.
Ronijn
@Arrie94 Als je in de stekker kijkt zie je een + en een - staan. Waar die andere voor is weet ik zo niet.
tjerk-koetje
Heb zelf ook nooit het nut gesnapt van de 3 polige stekker, bij de NH, deutz en jd zitten dr maar 2 kabels aan :|
ErDee
@tjerk-koetje het is ooit eens een standaard geworden maarnik heb inderdaad ook nooit echt gesnapt waarom want meestal zit alleen de dikke plus en min aangesloten
ErDee
Op het stopcontactje in het dashboard kun je maximaal 8a gebruiken dus dat valt tegen. Eventueel een stuk 5-aderige kabel vanaf het startrelais naar het stopcontact leggen, zweefzekeringhouder met 2,5mm2 kabel(vaak krijg je er eentje met 1,5mm2 maar hier kun je maximaal 15A aan hangen) en een 20 of 25A zekering ervoor. En dan 2 kabels voor de plus naar het stopcontact en 2 of 3 voor de massa.
josinter
O O Richard net over gehad op school maar te lui om uit te rekenen zegmaar !
case-inter
@josinter tsja het ging mij er meer om welke draad waar moest, maar met een kabel van 4mm doorsnede en een 30A zekering moet het lukken, min op 31 en de plus op 54
caseihmaxxum
tractorfan.nl/user/15213/ Driepolig is er omdat 1 polige stekkers vaak slecht werken na een aantal jaren. Je hebt 2 maal een plus, 1 met continu stroom en 1 via contactsleutel. de derde is de massa.
MichielIH
Je moet een draad van de startmotor naar de stekker rijgen en 1 draad van de geschakelde dimlicht erop aansluiten en de 3rde moet je aan de massa vd trekker aansluiten

Succes! grt michiel
ErDee
@caseihmaxxum er zijn ook 2-polige stekkers, zelfde pinnen als de 3-polige met 1 kleine pin, maar dan zonder die kleine pin. Wel iets ander vorm gegeven.
Pasame
Via de zoekfunctie op dit oude topic gekomen. Waar vind ik zo een "varkenssnuit" stekkertje ? Is er ergens een webshop waar ik dat kan vinden. Wat is eigenlijk de juiste technische benaming ?
casejxu
@Pasame op kramp.nl 25034100 dit nummer zoeken. Kost je 9.27 euro ex de btw. Pootje 30 is + en deze afzekeren op 20 amp. Meer overleven ze vaak niet. Poot 31 is de - en de kleine midden boven is een contact geschakelde + ook wel 15. Deze krijgt alleen spanning als de machine op contact staat.
casejxu
Bij een open trekker kan je ook de 151131JAE monteren. Kost je 11.88 ex de btw maar "waterdicht "
Pasame
Ok gevonden, bedankt !
Fendt926Driver
@Pasame kijk even uit er zijn 4 verschillende waarvan stekker vast maar ook verloop enz. Vergelijk goed welke je moet hebben
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 644 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!