Fendt 102 S - Lekkage remmen

Ik heb aan mijn trekker olielekkage bij de as waar ook de rempendalen aan aanzitten.
Nu zit daar geen keerring aan de buitenkant. Weten jullie waar deze afdichting zit. Ik zat zelf te denken aan een manchet in de binnenkant. Maar kan ik deze as er zo uit trekker zonder dat in de achterbrug iets naar beneden valt.
Chris1989

Reacties

fendtje103s
Heb dat deze zomer ook gehad kwam ook olie langs die as naar buiten was een lekke dichting (o ring) op de hefcilinder van de 103 s
Chris1989
@fendtje103sMaar hoe kan die olie vanuit de hefcilinder daar terecht komen dan dat is toch een heel ander oliesysteem. We hebben het allebij toch over de as die ongeveer onder de treeplank zit.
basia
Ja olie aftappen ; dan de pedalen van de as halen en dan kun je de as er naar een kant uit trekken op de as zitten aan beide kanten 0 ringen .
Deze vernieuwen en alles weer monteren olie er weer in en dan moet je lekkage over zijn .

Hefolie is een ander syteem ; als je hefcilinde lekt , komt op den duur olie bij je schakelpook uit en je hydrauliek olie zal zakken .
Chris1989
@basia Bedankt voor de informatie. Ik had dat denk ik ook geprobeerd maar altijd mooi als je bevestiging hebt dat je de as er zo uit kunt trekken.
basia
@Chris1989

Ja ; er zit van binnen verder niks op de as .
fendtje103s
@basia kwam zowel langs die as en langs de pook maar meen dat een 102 en 103s wat verschillen bij het hydrolieksysteem
basia
@fendtje103s

In principe zijn de hydrauliek systemen gelijk ; alleen het olie-reervoir kan op 2 plaatsen zitten ( heeft met bouwjaar en lucht of watergekoelt te maken )
Chris1989
@fendtje103sIk heb een watergekoelde 102s met hydrauliektank naast het blok.
basia
@Chris1989

Dan heb je een 102 van de laatste serie ; de eerste serie had het hydrauliek reservoir in de ene helft van de tussenbak .
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!