Illustratie van:

Valtra N121 - Advance , schakelen

Hoe is de werking van een Valtra N121 Advance?
en dan met name het schakelen!

Deel dit topic

Reacties

ValtraStisch
De n121 heeft hydraulisch bekrachtigde vooruit en achteruitkoppeling.Hiermee kun je vooruit en achteruit schakelen op ieder gewenst moment.
De tractor bepaald zelf wanneer hij de andere kant op gaat.
De versnellingsbak heeft vier versnellingen, verdeeld over 3 groepen,te weten H-M-LL,waarbij de LL de kruip is,met een aparte handle te schakelen.
Het wisselen van H-M gebeurt door de schakelhandle verder naar rechts te drukken, uit je H patroon als het ware.
Verder zit er voor de bak nog een drietraps powershift,zodat je versnellingen dus op 36+36 uitkomen.
erik9831
En wat wil je juist weten over het schakelen ???

Want ik veronderstel dat het ofwel een nieuwe is, ofwel een 2dehands ... Een andere mogelijkheid is er al bijna niet.

Dus in beide gevallen zou je toch proef gereden moeten hebben, zou je toch een uitleg gekregen moeten hebben ... Dus ik denk niet dat dit dan het probleem zal zijn.
kor-kasper
Nou, ik ben opzoek naar een trekker (2dehands) met een ful powershift bak.
Aangezien ik niet wist of valtra deze had was ik wat gaan zoeken.
daar heb je wat verschillende types in maar kon niet echt snel duidelijk uit worden wat de advance voor type is.
maar als ik de reactie van ValtraStisch goed begrijp is het dus gewoon nog een schakel bak?! maar dan een luxere versie dan een hi-tech?!
Hurli356
@Valtra-Fordpower weet dat vast wel 😉
Valtra-Fordpower
Vanuit in de begin serie van de M, N en T trekkers kon je kiezen uit een kale Basis, een uitgebreide HiTech, of een luxe, complete Advance.

Stelregel was altijd 3poken(omkeer, groepen, versn.)= Basis, 2 poken(Groepen en versn.)= HiTech en 1 pook(versn/groepen) was een Advance.

Het is dus ten alle tijde een 24+24, of met kruip een 36+36 schakelbak met 4 versnellingen en 2x op schakelen met de DPS(DeltaPowershift)

Met de Advance heb je dus 1 pook waarmee je opschakeld, én groep kan wisselen, door hem inderdaad uit zijn H patroon te drukken naar rechts.

Wil je écht een Full powershift hebben moet je zoeken naar een veel jongere Versu, of zelfs een Direct(CVT).

Sinds de introductie van de Versu en Direct hebben ze niet veel later de HiTech 5 geïntroduceerd, een schakelbak met 5powershift trappen.


Trouwens, de Valtra Specialist in jouw buurt is volgens mij de Bemu in Marknesse. 😉
Ferdinanddijkstra
Claas ares ATZ serie of Arion heeft Full Powershift en zijn er gebruikt genoeg te vinden. Vraag maar bij verschillende grotere loonwerkers naar de ervaringen over deze tractoren.
kor-kasper
Oke bedankt.
dan wordt het dus een ander merk..
jmos
@Ferdinanddijkstra dat is geen full powershift, de groepen worden wel zelf geschakeld maar de trekker ontkoppeld en schaktelt de versnellingen zelf
Mc_douwel
@kor-kasper als je full powershift wilt hebben moet je een N hitech5 heb 5 traps powershift en kun je door drukken naar de volgende groep zonder voet koppeleing
SJB533
Quote @Valtra-Fordpower:
Wil je �cht een Full powershift hebben moet je zoeken naar een veel jongere Versu,

Is gewoon een vijftrapspowershift! Je hoeft alleen zelf niet te ontkoppelen, maar dat doet de computer voor je. Zelfde gaat op voor de reeds genoemde Claasbakken. Dat zijn allemaal semi-powershifttrnsmissies.

Fullpowershiftbakken kennen we alleen van John Deere, Case IH (Magnum), New Holland (PowerCommand), Ford (Select-O-Speed), Ford (Funk 18+9 uit de 30 en 70-series)
Valtra-Fordpower
@SJB533 Weet ik, maar werkt als een FPS. 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra N121 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
9