Massey Ferguson 240 - Dynamolampje

Ik heb een vraag over mijn MF240.
Mijn lampje van de dynamo brand,en als ik meer gas geef brand het lampje heel flauw(bijna niet zichtbaar).
Als ik meet op de accupolen als de motor draait geeft mijn meter 14volt door.
Hij laait dan dus wel bij,maar waarom brandt dit lampje dan flauw.
Er zat een zwakke accu in en die laaide met rijden niet op maar met een acculader weer wel,alleen startte je de accu zo weer leeg. Ik dacht dat de zwakke accu het euvel was,maar heb er nu een bijna nieuwe ingezet en het lampje brand nog steeds flauw.
Is er ergens lekstroom?

Gr. Bauwz.
Bauwz

Reacties

jo845xl
14 V is prima . Je zou de spanning eens moeten meten op de 2 draadjes van het lampje .
Waarschijnlijk ga je op één van de draadjes minder volt hebben .
Welke kant moet je dan zelf uitzoeken .
Is dat op het draadje dat van de alternator komt , dan scheelt er toch iets met de regelaar , is de spanning minder op het draadje dat van het contact komt dan heb je waarschijnlijk ergens slecht contact waardoor de volle spanning niet op het lampje aankomt .
old man jose
Ik zou e regelaar even laten nakijken.
Bauwz
@old man jose Zit deze dan aan de dynamo vast?
Bij mijn MF135 en MF148 zitten er onder mijn dashboard van die zilveren regelaars,maar die zie ik niet bij mijn MF240.
Komt zeker dat er een ander type dynamo op zit.

Gr.Bauwz
old man jose
@Bauwz
Het kan dat iemand er een Wisselstroom dynamo heeft gemonteerd, daar zit de regelaar in de dynamo.
als er een wisselstroom dyn op zit kan het liggen aan het setje koolborstels.
Suc 6.
Wimsumar
Beste Old man Jose:
Quote @old man jose:
dat iemand er een Wisselstroom dynamo heeft gemonteerd,

Een M.F.-240 is de 'moderne' versie van een M.F.-135 en dus uitgerust met een wisselstroomdynamo.
MF- 4255
Heeft onze 240 ook wel last van lampje brand heel snel gaat branden. Dit is dan bij een heel laag toerental iets gas geven en stopt ook zo weer. Dacht dat bij ons een keer nieuwe dynamo opgekomen is.
old man jose
@Wimsumar

thnx Wim, men kan tenslotte niet alles weten.
lindehydrocart30
Dan heb je 1 veldspoel kapot, in je dynamo.
je lampje gaat uit, als de accuspanning en de laadspanning beide gelijk is. als je laadspanning iets onder de accuspanning komt, dan gaat je lampje flauw branden, maar hij laad toch bij. ik denk dat je de dynamo beter even kunt laten testen/repareren.
basia
Volgens mij zijn regelaar en alternator verder goed ; anders krijg je geen 14 volt laadspanning .
Een lekke diode in de diode brug zou ook nog de oorzaak kunnen zijn ( het lampje brand dan op de +/- 2 volt van de lekstroom van de diode .

Meet je ook een lekstroom op je accu bij tilstand ?( mag niet meer dan 0,05 A zijn )

Maar zo als lindehydrocar al zegt dynamo even laten testen ; weet he het zeker .
joop-same
Een of meerdere diode's in de dynamo stuk.
Bauwz
Inderdaad een diode stuk in de dynamo.
Dank allemaal.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 240 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!