Illustratie van:

Fendt 103 LS - Aftakas alleen in/uitschakelen bij stilstaand motor

Wie kan hier meer over vertellen, waarschijnlijk is de koppeling defect en moet die doormidden alle tips zijn van harte welkom.

Deel dit topic

Reacties

marco steyr
Zit een handkoppeling op, staat deze goed afgesteld?
basia
Als je de handle aantrekt ; voel je dan wel dat je een "veer" spant ?
Zo niet kan de handle op de linkerzijkant verdraaid zijn op de as (klemverbinding ) of het ontkoppelings lager kan defect zijn .
Is het probleem geleidelijk opgetreden ? Of plots ?
Al onder het deksel gekeken ( 2 of 4 bouten ) onder de tussenbak ?
albert-fendt
Kan idd zoals @marco steyr zegt, heb ik ook wel eens gehad bij onze 106. Tussen de stang waar je handvat aanzit en de stang die langs je bak naar beneden gaat moet volgens werkplaatshandboek 11 mm zitten. Als die speling te groot is, krijg je hem niet genoeg vrij, en wil hij niet schakelen...
sander
Toevallig heb ik net een 103 door de midden gehad ook met het probleem dat hij niet vrij schakelde, hier was het probleem dat het druklager kapot was, dus op de hendel had je ook helemaal geen weerstand, het lag maar wat onder in het huis te rammelen. Als je de hendel wat stukje door trekt naar je toe en hij komt dan wel vrij, is het waarschijnlijk alleen een stukje afstelling wat niet scherp genoeg staat.
basia
Aftakas-koppelling druklager = SKF 6009-2z

9 euro bij lagerboer nl
Arrie94
Hmmm, ik denk dat de vraagsteller bedoelt dat als de motor uit staat (bij stilstaand motor, zegt hij) hij de keuzepook van vrij/neutraal niet in 540 en/of 1000 krijgt, omdat de 'vertanding' niet recht tegenover elkaar staat. Als de motor loopt, draaien ze langzaam en krijg je hem wel vanuit neutraal in de 540/1000.
basia
@Arrie94

Ja zou ook kunnen ; hij had beter kunnen zeggen aftakas- koppeling komt niet vrij ; en krast als ik hem op 540 of 1000 toeren wil schakelen .

Stilstaant kun je hem wel inschakelen als je een beetje aan de aftakas draait , zodat de tanden in elkaar kunnen grijpen .
Arrie94
@basia Precies, nu maar wachten wat er bedoeld wordt.
jonno
Bedankt voor deze reacties zover, ik zal in de loop van deze week nogmaals bij de trekker gaan kijken en zien wat juist wel of niet kan.
Of de probleem geleidelijk of ineens is ontstaan is niet bekend de eigenaar heeft deze trekker net enkele weken.
Is er ook iets van een wphb die ik kan downloaden?
Ik hou jullie sowieso op de hoogte van de vorderingen.
Boemrang
Quote @jonno:
de eigenaar heeft deze trekker net enkele weken.

Dan zou de eigenaar toch even contact op nemen met de verkoper van deze tractor, lijkt mij sterk dat dit ineens optreed....
Zijn toch weer extra kosten als hij doormidden moet...
albert-fendt
@jonno van fendt zijn er geen werkplaatshandboeken en handleidingen te downloaden, ze zijn wel te koop...
yamaha dt

Doorklikken A.U.B.:

vieilles.soupapes.free.fr/....

100-serie:
vieux.tracteurs.free.fr/...

mischien ben je hier iets mee mvg davy

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 103 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
6