International 743 xl stuiteren

Als ik boven de 32 km/u kom heb ik soms dat mn trekker gaat stuiteren ik denk dat dit door me voorbanden komt omdat ze misschien te klein zijn. Voor heb ik 15.3 inch wagenbanden die bijna op zijn en achter 600/65r38. Als nieuwe banden zouden helpen wat zou dan de juiste maat wezen om het stuiteren te verhelpen 11-00r16 of 10-00r16 ?

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Gewoon minder gas geven en niet boven de 32 km/u uitkomen, dan is het probleem gewoon opgelost....
Je moet er van geniet om met zo'n tractor te mogen toeren....
NijhofMovies
Achterbanden iets zachter en gewicht voorin?

Of gewoon blijven fietsen 😃
albert-fendt
@Boemrang heeft gelijk, ik neem aan dat het een 30 km uitvoering is, dus harder als 32 is niet nodig en is de trekker niet op gebouwd, gewoon terug voeren zodat hij niet harder als 32 loopt en accepteren dat je 10 seconden later thuis bent...
Arrie94
@albert-fendt Een andere oplossing is veel moeilijker, namelijk uitzoeken hoe de band om de velg gedraaid moet worden om deze hoogteslag te voorkomen.
albert-fendt
@Arrie94 daarom, gewoon niet harder als 32 gaan rijden, das de goedkoopste, makkelijkste, beste en eenvoudigste oplossing
Arrie94
Bovendien zit het probleem zeer waarschijnlijk in de achterbanden, dus voorbanden wisselen zal helemaal geen effect hebben.
wvdh
Klop de toespoor wel? Van de vooras
ih power
@wvdh volgens mij ook niet helemaal want mijn linker banden slijt ook veel en veel sneller dan de rechter
ih power
@Arrie94 de trekker komt van voren omhoog dus dan ligt het denk ik wel aan de voor banden of niet?
Arrie94
@ih power Dat is meestal zo met stuiteren maar dat kan ik niet beoordelen. Ik heb wel eens gehoord dat bij 25 kmh stuiteren door de voorbanden komt en bij 40 kmh door de achterbanden, maar dat ligt ook aan de grootte van je banden...
vanmeij
Bekend probleem bij veel trekkers. zorg voor een goede bandenspanning, en voldoende hoge banden.
ih power
De planning is toch al om nieuwe banden voor op te doen maar is het dan slimmer om 10-00r16 te doen of misschien toch 11-00r16 of zouden deze te hoog zijn voor een korte trekker?
Arrie94
@ih power Maakt niks uit, scheelt 2 cm
wvdh
@ih power even uitlijnen dan. Hij mag ongeveer 1cm toestoor hebben. Toen mijn 844s kocht stuiterde die ook. Even uitgelijnd en was gelijk over.
jo845xl
Je kunt inderdaad eens met de banden spelen maar zoals je zelf al aangeeft zit je met een korte trekker .
Als je een 845 moest hebben was de wielbasis al 16 cm langer en met een 6 cylinder scheelt dat al 40 cm .
Mijne 845xl en 1055 lopen allebei 45 en daar heb ik van stuiteren geen last van . De 1055 is standaard (langer dus) maar bij de 845xl heb ik een aangepaste vooras moeten steken.
Straw
@Arrie94 klopt weet ooit niet had eerst een jd 27 stuiteren als een gek bij 35 was over dus vol gas 😉
Corne S
Is met onze 423 ook zo, half gas leeg is niet te rijden. Volgas geen probleem.

kijk even naar de lijn die op de wang van je achterbanden. Of die afstand tussen velgrand en lijn overal even groot is.
Thommie
@ih power Ik had vroeger een 745 XL, achterop ook 600 en voorop 10.00 R16, ong 60 kg aan gewicht voorin en had geen last van stuiteren.
pieto84
Als ik jou was zou ik eerst even het toespoor controleren en kijken of de band netjes op de velg loopt. Speling op de wiellagers kan ook leiden tot stuiteren. Dit kun je heel simpel controleren door m van voren even op te krikken zodat je kunt voelen of er speling op het lager zit. Dit is eventueel bij te stellen door de kroonmoer die op het lager zit iets strakker te zetten. Het zijn namelijk conische lagers.
Mc Fendt
Het kan misschien ook aan de voorrasbussen liggen, dat die uitgesleten zijn.
Seend
Je kan er lang en breed over praten, maar het is gewoon een trekker van pakweg 30 jaar oud met een korte wielbasis. Van nieuws af aan zijn ze altijd al wat zenuwachtig geweest, het heeft z'n charme.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!