Ford 4610 - luchtfilter

Zit het luchtfilter van een ford 4610 alleen met een vleugelmoer vast? Of zit er nog iets anders in om hem vast temaken aangezien die van ons zo verschrikkelijk vast zit.

Deel dit topic

deutz d25

Reacties

fordfanaat
Grote filter zit enkel vast met een vleugelmoertje
de kleinere binnenfilter zit nog apart vast met een moer die je ziet zitten als de grote filter eruit is.
Durven inderdaad wel eens goed vastzitten.
deutz d25
Er een plaatje op waarmee je hem eruit kan trekken alleen dat plaatje is al aardig verbogen als die kapot gaat is er dan nog een andere mogelijkheid om hem eruit tehalen?
fordfanaat
Sommige filter (meestal de imitatie) zijn die plaatjes inderdaad niet stevig waardoor de plooien of afbreken.
Normaal trek je ze zo uit met het plaatje dus is er geen andere mogelijkheid voorzien bij mijn weten.
Kunt altijd proberen de filter eerste wat losser te krijgen door met een brede schroevendraaier de filter wat links en recht te bewegen.
ford5000
Kijk daarbij wel uit dat je de rand van het filter niet beschadigt want anders dicht hij na het terug monteren niet meer af.
jammermaarhelaas
Zoals @ford5000 zegt.

Er zit onder het buitenste filter (wat nu zo vast zit) nog een 2e, binnenste veiligheidsfilter. Raadzaam is het daarom om het buitenste filter er naar voren toe uit te werken, bv. door in de flens een paar gaten te maken (niet dieper boren dan nodig met het oog op dat 2e filter) en er dan een goede waterpomptang oid. op te zetten en het spul eruit te trekken/wrikken.
Het kost je dan 1 nieuw buitenste filter, kun je er meteen weer vele uren tegen.
chrissi
Gister allebei laten vervangen. Zoals verteld grote zit met een vleugelmoer vast. En kleine met een moertje
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!