Illustratie van:

David Brown 880 - niet stabiele lift

Beste

Onlangs postte ik de vraag wat de oorzaak van een steeds dalende lift kon zijn. Ik kreeg toen het advies rechts naast de rechter liftarm het bakje te openen en te kijken of hier niets stuk was.
Dit heb ik gecontroleerd en er blijkt niet onmiddellijk iets stuk te zijn daarin. Weet iemand nog een mogelijke oorzaak?
Ik licht het probleem nog eens toe:
De lift blijft, als ze half weg staat niet stabiel. Ofwel daalt ze zachtjes ofwel stijgt ze zachtjes aan. Ook indien ze gans bovenaan staat en er een zeer zware last op wordt geplaatst daalt ze zachtjes aan. Indien de lift met iets veel te zwaar wordt vastgezet tilt de tractor zichzelf ook niet van de grond.
Is dit normaal?

Mvgr Flip

Deel dit topic

Reacties

ADB996
Dit kan zijn dat je een inwendige lekkage heb. en zakt daar door, de pomp regelt dan bij om op de juiste hoogte. bij hele zware last, kan het zijn dat de lekkage zo hoog is dat de pomp niet kan leveren.
Jan Ramon
Er is waarschijnlijk te weinig olie in de hydroliektank om de pistons omhoog te houden, maar kijk anders eens goed of er geen olielekken in de kraantjes en pistons zijn. Succes!!!!!!
DB_jansen
Olie die langs de zuiger loopt?
Patrick 2020
Diepteregeling/trekkrachtregeling?

Bij nader inzien denk ik ook ergens lekkage..
ADB996
Voor onderdelen kun je altijd te recht bij de With in Leerdam 😉
Wimsumar
Beste Flip: Je schrijft: "De lift blijft, als ze half weg staat niet stabiel. Ofwel daalt ze zachtjes ofwel stijgt ze zachtjes aan".

Dit is een normaal verschijnsel bij (ook) een D.B.-880. Het komt door inwendige lekkage. De trekker is er al pakweg 40 jaar oud mee geworden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 880 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
10