Verwarming cabine

Ik heb in men ford verwarming zitten deze werkt (denk ik) door middel van mijn warme koelvloeistof en met een blazer in de cabine. kan iemand mij juist vertellen of meer info geven over hoe dit juist werkt? alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

erik9831
Als het met koelvloeistof is, dan is het simpel ... De warmte die er gemaakt word circuleert door verschillende circuits. Waarschijnlijk zit er ergens een radiator waarachter een ventilator zit die dan warme lucht blaast door het verwarmingscircuit van je cabine.
MF3085
In principe werkt het hetzelfde als de ventilator die achter de radiateur zit om de motor te koelen. In geval van de motor doe je het door ontnemen van de warmte uit de koelvloeistof/radiateur.
Bij de verwarming in de trekker gebruik je hetzelfde principe, alleen jaag je dan de warme lucht de cabine in. Bovenin de cabine zit dan ook een radiateur(tje)
ford5000
Door je rechter B stijl van de cabine lopen 2 leidingen vanaf je koelcircuit naar een kachelradiator voor in het dak waar ook de aanjager zit, en weer terug naar je motorblok.
Volg de zwarte slangen die rechts langs de motor lopen maar eens naar onder de cabine, dan snap je het wel.
Pico
Beste nicolass ,
Normaal zit de kachelradiator boven in de dakhemel ingebouwd dicht bij de voorruit.Als Je voor de tractor staat heb Je aan de linkerkant ook nog een afsluitkraan zitten om het circuit af te sluiten met al dan niet een waterfilter.Om welk type Ford tractor gaat het en welke cabine heb jij erop staan ?
Pico

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
4