Man gewond na aanrijding met tractor (Video)

Nieuw Beerta - Bij een ongeluk op de Langeweg in Nieuw-Beerta is zaterdagochtend een automobilist lichtgewond geraakt.

Deel dit topic

Reacties

Patrick 2020
Trekker natuurlijk links afgeslagen het land op en de VW wilde nog snel even inhalen?
deutzpower36
Andere kant van het verhaal, tractor gaf geen richting aan of het was weer eens kapot?
Patrick 2020
@deutzpower36 Ook mogelijk, maar gezien het remspoor van de auto had die de gang er ook wel in.
ValtraT202
@deutzpower36 Als je die rem sporen ziet dan heeft die veeeel te hard gereden
deutzpower36
@ValtraT202 Geen ABS zo te zien, goedkope/kale bandjes eronder dan heb je zo'n spoor al snel hoor.
Kan eigenlijk amper verlichting ontdekken op die spuit. Hangt dat nou net onder de spuitboom?
Patrick 2020
@deutzpower36 Ja, verlichting hangt aan de middelste sectie van de spuitboom. De nieuwe Dubex spuiten hebben LED verlichting
deutzpower36
@Patrick 2020 Niet echt een ideale plaats vind ik.
Vind het te makkelijk meteen de auto de schuld te geven.
Patrick 2020
@deutzpower36 Ik ben het met beide uitspraken eens. Vooroordelen zijn zo gemaakt. 😉
ValtraT202
@deutzpower36 Ja geeft dat maar weer de schult met nieuwe auto banden had je het ook

Gewoon te hard gereden en je kan aan de sporen zien dat die wou in halen dus de auto is fout
deutzpower36
@ValtraT202 Zelf ooit gereden in zon oud ding zonders abs en dan vol de rem in getrapt met 60? Zon spoor heb je al snel hoor. 20Meter ofzo is zo gemaakt. En hij mag daar ook gewoon inhalen lijkt me?
ValtraT202
@deutzpower36 Heb zelf een auto gehad zonder abs moest wel is een noodstop maken oke op droog asvalt maar stond eerder stil dan deze sporen en dat was ook met 60 a 70
Loeideutz
Beiden zijn fout. Als je afdraait, dan maak je een speciale manoeuvre en moet je het overige verkeer voorrang verlenen. Als je inhaalt maak je een speciale manoeuvre en moet je het overige verkeer voorrang verlenen. Waar het op zulke wegen nog wel eens fout gaat, is dat autochauffeur denkt:Hier kan ik makkelijk langs, en neemt dus te weinig gas terug, en tractorchauffeur wil,afdraaien en schat snelheid van achteropkomend auto verkeerd in, waardoor hij "vergeet" voorrang te verlenen.
erik9831
Hier gisteren zeer vroeg in de ochtend een 7 kinderen (meerderheid was zelfs minderjarig) verongelukt onder een vrachtwagen. Gewoon er achterin in gereden, tegen vermoedelijk zeer hoge snelheid. Wagen heeft daarna brand gevat.

2 vooraan, 4 achteraan en 1 persoon in de koffer. Wie de oorzaak is maakt soms niks uit, soms kan men dit onder de noemer 'wet van Murphy' plaatsen. Wat moet gebeuren zal gebeuren. Alleen spijtig dat het altijd gebeurt.
Wimsumar
Beste Deutzpower36 e.a.:
Quote @deutzpower36:
verlichting ontdekken op die spuit.

Spuitverlichting hangt op ooghoogte.
De afgeknotte driehoeken van spuit en trekker zijn er door de klap schijnbaar afgeknuppeld.
De foto's zijn wat bedrieglijk, maar gezien plaats van de remsporen op de weg was de inhaalmanoevre door de autobestuurder nog maar nauwelijks ingezet.
JD5620
@erik9831 was er drank in het spel, denk dat de 'bob' even wat teveel gedronken heeft
930triplemaaier
De trekkerchauffeur is fout omdat hij een bijzondere verrichting uit voert
eddyscania
Remsporen van de auto staan verdacht in het midden van de weg.........heeft ie wel geprobeerd om te ontwijken?........ster in de voorruit duit op geen gordel aan............
Loeideutz
@930triplemaaier De autochauffeur is net zo goed fout omdat hij een bijzondere verrichting uit voert. Hij probeert in te halen. Was hij van de andere kant gekomen, dan had hij niks fout gedaan.
Wimsumar
Beste Triplemaaier:
Quote @930triplemaaier:
trekkerchauffeur is fout

Voorbarige conclusie.
De weg ligt nogal wat hoger dan de berm/het land. Als het de bedoeling was van de trekkerchauffeur linksaf het land in te gaan, dan stuif je niet met 40 km/uur door de bocht (zeker niet met een getrokken spuit).
M.a.w., de trekkerchauffeur is door geringe snelheid waarschijnlijk al 'geruime' tijd bezig van de weg af te gaan.
Bovendien leent de weg zich niet per definitie voor inhalen.
Boemrang
@Loeideutz
Ze moeten beiden hun verstand gebruiken indien ze dit hebben...
Waarschijnlijk heeft het verstand ze beiden in de steek gelaten...
Had het verstand van beiden wel gewerkt dan was dit waarschijnlijk niet gebeurt....
930triplemaaier
@Wimsumar als jij af slaat moet je kijken in de spiegel of je niet ingehaald wordt want rechtdoorgaand verkeer heeft voorrang
atlaspower
Als je naar de schaduwen kijk heeft de auto tegen de zon in gekeken, probeer dan maar eens de verlichting te ontdekken met een te hoge naderings snelheid, BAM goed afgelopen laten we het daar maar op houden
rick-mandersloot
Dit is hier vlakbij gebeurt, redelijke drukke weg waar hard gereden wordt(80-100km/u). de weg is breed genoeg om in te halen. het was zaterdag zonnig weer, dan is knipperlicht slecht te zien. ik ga meestal als ik links af moet slaan midden op de weg rijden, het is me al te vaak gebeurt dat ze er gewoon voorbij jagen... terwijl de verlichting in orde is!
Wimsumar
Beste 930Triplemaaier: Ja, zo lust ik er nog wel 1. Als je in wilt halen, moet je altijd maar weer afwachten (opletten) of je de ruimte krijgt.
Maar nogmaals, mijn analyse is dat, gezien de stand van de trekker, de trekkerchauffeur 'gespiegeld' zou kunnen hebben en met langzame snelheid de bocht ingezet heeft.
Gezien de plek van de remsporen heeft de automobilist hoogstwaarschijnlijk niet opgemerkt dat de trekker afsloeg. Om maar te zwijgen of hij aan een zorgvuldige inhaalmanoevre bezig was.
Loeideutz
@Boemrang Verstand komt met de jaren zeggen ze. En een oudoom van mij had die jaren op zijn 80ste nog steeds niet.
Loeideutz
@Wimsumar Ik ben het niet helemaal met je eens. De weg ligt niet echt veel hoger als de naastliggende berm. Daarnaast is de weg zelf al gauw een 4 à 4,5 meter breed. Dit in combinatie met geen bomen of struiken, maakt dat je "heel" ver voor je uit kunt kijken. Dus denk je heel gauw dat je kunt inhalen. De weg is eigenlijk onveilig door zijn veiligheid.
Wimsumar
Beste LoeiDeutz:
Quote @Loeideutz:
4 à 4,5 meter breed

Waarvan pakweg 2,95 meter voor de sproeimachine.
Kortom, we weten het niet.
Voor beide chauffeurs/voertuigen zijn tekortkomingen te bespeuren in de foto-/videoreportage.
Loeideutz
@Wimsumar Je hebt helemaal gelijk, lees mijn eerdere reacties maar, maar het blijft een feit dat als er weinig obstakels zijn, mensen een vals gevoel van veiligheid krijgen. Ik kan me zelfs voorstellen dat de tractor iets naar recht is uitgeweken voordat hij links afsloeg.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1