Fiat 415 - Olie vervangen

Hoi,

Ben bezig om de drukgroep te vervangen. En heb de olie van de hydroliek leeg laten lopen. En wil er nu nieuwe olie op doen.

Welke olie moet ik daar voor gebruiken?

Hydroliek komt toch ook uit de achterbrug?
RenaultN94

Reacties

fiatfan
Gewoon motorolie bij fiat
Polderjong
Bij een oudere Fiat 415 komt de olie voor de hef niet uit de achterbrug maar zit in het hefblok boven op de achterbrug,Alleen het laatste type 415, (deze zijn verkocht als 415A) hebben het zelfde systeem als de 450 en krijgen hun olie uit de achterbrug, deze zijn herkenbaar aan het filter in de zuigleiding aan de rechterkant van het motorcarter. Als dit filter daar niet zit dan is het een gewone 415 en krijgt hij zijn hydrauliek olie dus uit het aparte reservoir boven op de achterbrug. In beide gevallen kan je een STOU olie 10W30 gebruiken, wel bij voorkeur een GL4 geen GL5 dat levert op termijn schade aan je koperdelen op.
Ruud V
Ik heb een 415 van het oude type (lift en versnellingsbakolie zijn gescheiden).

Ik wil nieuwe olie in de versnellingsbak doen. Kan ik ergens het niveau peilen of hoe weet ik hoeveel olie er in de achterbrug moet? Naast de versnellingspook zit 1 bout maar daar hangt geen peilstok aan.
In de handleiding staat 13kg SAE90. Ik zou hier 80W90 willen indoen. Moet ik eerst 13 kg afwegen en zo de hoeveelheid olie bepalen?

Gr,
Ruud
Wimsumar
Beste Ruud V:
Quote @Ruud V:
80W90 willen indoen. Moet ik eerst 13 kg

80W90 in plaats van S.A.E.90 is geen probleem (als het maar geen synthetische olie is).
Soortelijk gewicht van olie is 0,9 kg/liter.
13 kg = 14,44 liter.
Polderjong
@Ruud V Aan de linker zijkant van de versnellingsbak, onder het koppelings pedaal, daar zit een 1/2# plug, deze draai je eruit en vult zoveel olie zodat het er net uit begint te lopen. Na het vullen nog even 15 minuten wachten zodat de koude olie ook goed naar het differentieel in kan stromen, nog een keertje checken en eventueel bijvullen. Succes ermee
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 415 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!