Kuhn GF 452 M schudder - John Deere?

Hallo,

Ik heb vanmorgen een 4 elements Kuhn schudder gekocht, type GF 452 M. De buitenste elementen klappen mechanisch naar achteren.

Deze schudder heeft een groene kleur. Dat leek mij niet origineel. Maar na wat Google zoekwerk kwam ik nog een paar groene Kuhn machines tegen met een John Deere sticker er op.

Nu is mijn vraag: is mijn Kuhn schudder ook onder de vlag van John Deere verkocht?

Foto zie 'Lees meer'

Groeten Patrick

Deel dit topic

Reacties

johan6640
Deze is over geverfd in deze kleur.hoort orange te zijn
Patrick 2020
@johan6640 Dan zouden ze de machine wel compleet uit elkaar moeten hebben gehad. Overal waar je kijkt zit groen. Onder de groene verf zit wel rood, maar is geen Kuhn rood. Lijkt me meer ijzermenie/grondverf. Op de groene verf zitten de originele waarschuwings-stickers van Kuhn.
Smelt
John Deere laat tegenwoordig ook nog machine's door Kuhn bouwen. Dit is een samenwerking. De machines zijn voor een groot gedeelte gelijk maar vaak net niet helemaal. Schijvenmaaiers met kneuzer front en gedragen achter, vierkante grootpakpersen. Dus het zou heel goed mogelijk zijn dat ze dit vroeger ook al deden.
john deere 7810
Volgens mij heeft jd nooit geen schudders verkocht
weurding
In duitsland zie je dit meer, daar zijn ze ook als jd verkocht in de groene kleur, hoe en wat weet ik verder niet maar ik denk dat hij uit dld komt
Patrick 2020
[url]heavycherry.com/imgs/a/…] Lijkt me duidelijk JD sticker op een Kuhn toch?
TomH
Ik heb ze ook nog nooit eerder gezien in deze hoedanigheid.

Het zijn wel van de schuddertjes om zelf op te knappen en deze mooi in kleur van de trekker te spuiten.
erik9831
JD heeft ook graafmachines, dump trucks, compact track loaders, crawler dozers, high speed dozers ... en nog zoveel meer. Kijk maar op de JD USA website.

Kan dus inderdaad zijn dat deze in bepaald land wel gemaakt geweest zijn (verkocht onder JD) ... Daarvoor niet in Nederland of België
ford5000
Ik denk dat deze een keer de Duitse grens over is gesmokkeld Patrick. 😉
ford5000
@weurding Duitse JD variant van de Kuhn GA381?
Husqvarna
Blijkbaar wel dus, staan er wel meerdere types op GF8501:


technikboerse.com/view/gebrauchtmaschine/…
DESLAGERURRE
Klopt jd heeft in dld kuhn machinnes verkocht onde hun naam en kleuren . je ziet ze heel enkel een keer voor bij komen .. ook dubbel harken ..
JD6930
Quote @erik9831:
JD heeft ook graafmachines, dump trucks, compact track loaders, crawler dozers, high speed dozers ... en nog zoveel meer. Kijk maar op de JD USA website.

Kan dus inderdaad zijn dat deze in bepaald land wel gemaakt geweest zijn (verkocht onder JD) ... Daarvoor niet in Nederland of Belgi�

Inderdaad. Graafmachines is meest een samenwerking met Hitachi, beide hebben ook samen een fabriek in de USA waar machines onder beide merknamen uitrollen. Dumptrucks komen van Bell dat op z'n beurt weer een Deere & Company bedrijf blijkt te zijn, kwam ik laatst via een topic van mij over de Deere-Hitachi fabriek achter. Bulldozers worden deels zelf gebouwd en een deel van het assortiment komt weer van Liebherr, ook hier een samenwerking tussen beide, beide bouwen Bulldozers voor elkaar. En zo kun je het rijtje nog wel een stuk langer maken.

Zo is Sabo-Robberine sinds wat jaren van Deere en dus komt een deel van de gazonmaaiers uit de Sabofabriek in Duitsland, en zijn onder beide merknamen verkrijgbaar, scheelt alleen een paar honderd euro. Een deel van de gazonmaaiers komt uit een Deerefabriek in de VS. Zoals denk ik ook de Diesel gazonmaaiers van Deere die sinds kort op de markt/leverbaar zijn.
weurding
@ford5000 kwam ze wel vaker tegen, idd, de samenwerking loopt schijnbaar al heel lang want ook de oudere type's waren al in het groen leverbaar
Patrick 2020
Conclusie: dit is dus een 'originele' John Deere schudder uit de Kuhn fabriek? Oftewel, een Kuhn schudder verkocht door John Deere?

Ik wist wel dat John Deere de maaiers van Kuhn verkocht, maar de schudders wist ik tot op heden nog niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
3