Illustratie van:

Mc-Cormick D 436 - Keerring ingaande as versnellingbak vervangenn

Lagerdeksel aan versnellingsbak (3 bouten + moer tapeind losgedraaid), lagerdeksel + de ingaande as naar voren gehaald, en krijg het lagerdeksel (schuin naar onderen) niet langs de bolling aan de bovenkant in het koppelingshuis. Wie kent dit probleem en kent de oplossing /truc(verbinding prise-as met ingaande as versn. bak is mof met en 2 spieën.
Met dank alvast voor het meedenken. Marc

Deel dit topic

Reacties

jo845xl
Heb jij het koppelingshuis nog aan de versnellingsbak zitten ?
looper321
Ik heb de "getriebe antriebswelle" die jij volgens mij bedoeld, recent uit mijn mc cormick dgd4 gehaald en opgeknapt.
doordat de dgd een andere koppelingsinrichting heeft dan de rest van de D serie, moest ik eerst de hele koppelingspedaalas wegnemen, waardoor ik de daar aan verbonden stangen(( die op die gaffel (voor dat druklager van de koppeling) inwerken)) naar onder uit de tractor kon laten hangen en zo kreeg ik voldoende ruimte om die "getriebe antriebswelle" er uit te krijgen.
maar doordat de gewone D serie een andere koppelings inrichting heeft, zou hij gewoon langs onder er uit moeten kunnen komen, omdat in die D serie die stangen die de koppeling bedienen niet daar pal voor dat gat aan de onderkant zitten.

maar hoezo heb jij het over 3 bouten? als jij een d436 hebt, dan heb je de "muffenverbindung". mijne DGD4 heeft de "klauenverbindung". bij die klauenverbinding zitten idd 3 bouten. maar bij joune zou je toch 4 bouten moeten los maken om die lagerhouder los te krijgen.

ik zie met meteen het probleem van een of andere bolling van je koppelingshuis. daar had ik geen problemen mee. wel moest ik de as die naar je drukgroep in gaat weg halen voordat ik die "getriebeantriebswelle" er uit kon halen dacht ik.

let wel op dat je het naaldlagertje, wat IN dat kleine tandwieltje op het uiteinde zit, niet verliest met al je geworstel. niet dat hij in je versnellingsbak valt.
Marc Cormick
JO 845XL, Ik heb het koppelingshuis nog aan de versnellingsbak zitten, heb niet zo'n zin om koppelingshuis los te maken. Heb zelf al zitten denken om de bevestigingsbouten van het koppelingshuis een mm of 15 los te draaien en dan koppelingshuis dus 15 mm naar voren te verplaatsen, weet niet of dit voldoende is om het lagerdeksel + ingaande as eruit te krijgen.
Looper: Het lagerhuis zit met 3 bouten en tapeind met moer aan de versnellingsbak vast, dus in principe 4 bouten. De mof heb ik al helemaal naar voren geschoven op de prise-as.
brauheist
Heb je dit uit eindelijk nog klaar gekregen? Ik wil eigenlijk vermijden het koppelingshuis eraf te halen maar ben er bang voor

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 436 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
185