Illustratie van:

Massey Ferguson 3050 - Handrem afstellen

In het verleden is er nogal eens weggereden met een opgetrokken handrem met als gevolg dat de handrem nu niks meer doet. Is deze nog op te stellen? Zo ja, hoe?
Commentaar over het wegrijden met opgetrokken handrem zit ik niet op te wachten, ben ik zelf niet geweest 😉

Bvd,

Mark

Deel dit topic

Reacties

fendt vario 309
Dat kan de mechanisatie bedrijf repareren daar zijn ze een dag mee druk hebben ze mij wel eens verteld. Je kunt er zelf weinig aan doen als je niet zo technisch bent.
frank_mf
Quote @fendt vario 309:
een dag mee druk

Op de vrijdag middag met pilsen zeker? 😛 Is niet zoveel werk meestal, er zijn altijd uitzonderingen natuurlijk. Meestal zitten er wel stelmogelijkheden. Bij onze trekkers is het zo gebeurd iig.
Wimsumar
Beste Assink: De hand-/parkeerrem is een hydraulisch bediende (niet nastelbare?) schijfrem in de transmissie.
Bij storing dealer raadplegen staat in de handleiding.

annatefka.nl/mf_instr_boek/3000_serie/…

annatefka.nl/mf_instr_boek/3000_serie/…
assink
Zullen de remblokken wel versleten zijn ben ik bang. Toch maar eens laten verhelpen, is toch wel irritant met aankoppelen van werktuigen en zorgt soms voor gevaarlijke situaties.
ramrod
De handrem van een 3050 is mechanisch bediend, in principe na te stellen met een pijpsleutel na het verwijderen van een plug op het linker zijdeksel van de achterbrug.
Maar als er met aangetrokken handrem is gereden kun je er van uit gaan dat de handremplaten (het zijn er 2) door de warmte zijn gesprongen, en nu aan stukken onder in de achterbrug ligt. En dan is het voor een ervaren monteur bijna driekwart dag werk.. Platen zijn niet zo woest duur..

Bij een MF 3000 is het erg belangrijk dat het handremlampje werkt, anders is bovengenoemd probleem vaak een gevolg; vroeg of laat.
assink
@ramrod
Dat klinkt niet zo best helaas, ga eens kijken of het nog na te stellen is. Zo niet, zal hij idd naar de dealer moeten, heb zelf niet de handigheid om een achterbrug te demonteren.
ramrod
@ assink Wil het met alle genoegen voor je doen, heb namelijk een mechanisatiebedrijf. Maar Staphorst is voor jouw niet direct naast de deur..
assink
@ramrod MF dealers genoeg in de buurt hier, heb wel een kennis die dagelijks veel aan 3000 serie mf's werkt bij Rotink hengevelde. Moet goed komen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
10