Illustratie van:

Zetor 3011 - Zetor versnelling

Wij hebben een Zetor uit de 60er jaren die tot nu toe altijd heel goed heeft gelopen, maar sinds kort alleen nog maar achteruit wil.
In welke versnelling je hem ook zet, hij gaat alleen maar achteruit....
Duidelijk een probleem in de versnellingsbak?
Heeft iemand een idee wat een nieuwe versnellingsbak + plaatsen hiervan kost bij een Zetor?

Deel dit topic

Reacties

roy jd3130
Meschien is er wel wat aan de hand met de vork die hem in ze versnelling moet zetten .je kan proberen de schakel bak deksel dr af telichten en tekijken waarom hij niet wil
Trekkerika
Dank je. Is zo'n vork een beetje makkelijk te vervangen?
Wimsumar
Beste Trekkerika: Ik denk dat 'slechts' de versnellingspook alleen weer op zijn plaats moet worden gezet. Deze is vermoedelijk door te bruut schakelen uit z'n goede positie getrokken.
SLammers
Waarschijnlijk heb je mis geschakeld. Voor de hendel van de aftakas zitten vier of vijf bouten naast mekaar elke bout is van een bepaalde versnelling als je die er uit draait kun je de versnelling weer vrij zetten
Trekkerika
Dat klinkt allemaal minder ernstig dan een nieuwe versnellingsbak...
We zullen er eens naar kijken.
Ik hoop dat het eenvoudig op te lossen is.
Bedankt in elk geval voor de reacties.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 3011 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!