Illustratie van:

Massey Ferguson 3125 - Hef wil niet zakken

Wij hebben een massey ferguson 3125 uit 1997 er staan nog maar 6904h op. Nu was ik dit weekend aan het zaaiklaar leggen met de rotoreg en een rol. Na dat ik 1 lengte van het land bewerkt heb, mijn lift op de kopakker hef wil de lift voor mijn volgende werkgang niet meer zakken... ik heb het dit weekend meerdere malen voor gehad soms liet ik dan de lift die op de rotoreg zelf is gemonteerd wat dansen (door rap kleine beetjes te heffen en te zakken) en dan wou mijn lift soms wel zakken..
ook denk ik dat dit iets te maken heeft met de 2 sensoren die onderaan de hefarmen zijn geplaatst. Waarvoor diene deze eigenlijk? Ik heb ook gemerkt dat als ik aan de knop voor mijn max hefhoogte kom mijn hef blokeert...
Weten jullie soms wat dit probleem is? of hebben jullie dit ook al mee gemaakt?

Groeten Jeroen

Deel dit topic

Reacties

David Bakker
Waarschijnlijk de schakelaar versleten ,die schakelaar die op je paneel zit waar je de hef mee laat zakken en heffen
MF3080E
Die 2 sensoren dienen volgens mij voor de trekkrachtregeling. Indien ze bevestigd zijn aan de pennen waarmee de hefarmen aan de tractor bevestigd zijn.
En het kan ook gewoon de hoogtebegrenzing zijn waarvan de schakelaar versleten is .
joodje
De de het van de trekker of de hef van de kopeg het niet, want bij onze 3050 moet je het hef knopje van de trekker in het midden zetten wil de hydrauliek het doen
mf6290
Heb ik ook eens gehad met een mf 3060, ik heb de olie in de achterbrug ververst en de elektrische ventielblok die de hefinrichting bediend volledig uiteen gehaald en gereinigd,ook de elektro magneten moeten uiteen want daar kan ook vuil inzitten, daarmee was het probleem opgelost. eerst had ik ook de hefschakelaar vervangen maar dat hielp niks, de ervaring leert mij dat wanneer die hefschakelaar vervuild is er dan problemen zijn bij het heffen en niet bij het dalen.
MF3080E
@mf6290 En waar kan het aan liggen als ie beide niet meer elektronisch doet (heffen en dalen) ? Maar wel nog met de "drukknoppen" links onder de cabine.
jeroen13
@MF3080E het lag aan die 2 elektroventielen zoals je zei. die bevinden zich links voor de trompet tege de bak bevestigd. deze moest ik eens handmatig bedienen want daar kon vuil in zitte en ik heb toch geen problemen meer
mf6290
@MF3080E krijgt de electronische hef nog wel stroom? als je hem probeert te doen dalen of heffen met de schakelaar in het bedieningspaneel in de cabine brand er dan 1 van die 2 rode lichtjes in dat paneeltje? als deze niet branden controleer dan eens de zekering die helemaal vooraan onder de motorkap zit
MF3080E
@mf6290 De kast in de cabine krijgt zeker nog stroom(is gecontroleerd door de dealer. Verder weten we niet wat er mis is, en de magneten zijn gekuist zoals je al eerder vermelde.
En welke zekeringen in de motorkap, weet alleen die in de cabine links zijn.
mf6290
@MF3080E de zekeringen onder de motorkap zitten rechts vooraan boven de accu, tussen de luchtfilter en de grill, ze worden rechtstreeks door de accu gevoed. als de controlelampjes in het bedieningspaneel van de hefinrichting correct werken dan zal aan die zekeringen vooraan niks mankeren. wat wij ooit ook eens hebben ondervonden is dat als er 1 van de externe hydraulische ventielen lichtjes blijft hangen, dus niet volledig op de neutrale stand staat, dan werkt de hefinrichting ook niet, de controlelampjes doen het dan wel maar er komt geen beweging in de hefinrichting.
MF3080E
@mf6290 Indien een van de ventielen licht blijft hangen, kan je de hef dan nog bedienen met de knoppen onder de cabine? En zou het aan de sensoren kunnen liggen voor de weerstandsregeling, positieregeling,... zouden deze m.a.w "versleten" kunnen zijn?
mf6290
@MF3080Eals je de hef kan bedienen met de knoppen onder de cabine dan is er inderdaad niks mis met de ventielen. die sensoren onderaan de hefarmen zijn inderdaad deze die de trekkrachtregeling sturen, het lijkt mij wel sterk dat ze allebei ineens versleten zijn, ik heb er vroeger ook eens 1 defect gehad en dat gaf wel andere storingen dan die wat jij beschrijft, ik heb ze toen gewoon 1 voor 1 afgekoppeld om de defecte te vinden en heb dan verder kunnen werken met 1 goeie en de defecte afgekoppeld. misschien kun je ook eens testen of hij nog fout wanneer je op positieregeling rijd, op deze stand zijn de trekkrachtsensoren uitgeschakeld denk ik. als dit ook niet werkt zou ik eens het bedieningspaneel verwisselen met dit van een andere trekker van de 3000serie.
MF3080E
@mf6290 Bedankt voor de info heb de zekeringen in de neus ook een gecontroleerd en zijn nog in orde. Zal waarschijnlijk een van de sensoren zijn, zeer bedankt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3125 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
9