Illustratie van:

John Deere 3040 - carterdruk

Ik heb onlangs een nieuwe koppakking in mijn john deere gestoken en heb redelijk veel koelvloeistof gemorst met de cilinderkop eraf te halen en nu hij weer gemonteert was ging ik wei slepen en toen hij warm gedraait was kwam er condens en een vuil witte drap uit het carter ontluchtings pijpje de cilinders leken niet te veel sleet te hebben dus zou dit kunnen zijn van nog wat koelwater dat verdampt dat nog in de cilinders zat ?

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Koelwater in de cilinders? Dan komt dat er door je uitlaat uit niet door je carterpijp.. Je zou bijna zeggen dat je pakking niet goed gemonteerd zit maar dat lijkt me stug.
gille-eraly
Ja ik zou dat toch ook denken dat dat bijna niet kan maar het koelwater was over heel de blok gelopen dus ook in die gaten naast de cilinders en die staan toch rechtstreeks in verbinding tot aan het kleppendeksel
Favorit614
@gille-eraly Koelwater is bij de motorolie in gelopen.
Dus eerst motorolie verversen en filter vervangen.
valmet6400power
@gille-eraly

Ja dan wel dan mengt je water met de olie dan kun je het best inderdaad nieuwe olie geven want water ij de olie is niet helemaal optimaal!
valmet6400power
Had je water nier afgetapt dan?
gille-eraly
Ja door verstrooitheid vergeten en ja eens dat je de kop beweegt begint het te lopen en is er geen stoppen meer aan
gille-eraly
Maar er komt ook vrij veel stoom uit kan dit hier ook door komen?
valmet6400power
@gille-eraly

Uit het carterpijp bedoel je? Beredeneer maar, water en olie hebben andere kook temperatuur, als jij dus gereden hebt is je olie zo warm dat je het water eruit kookt. In theorie heb je zo geen nieuwe olie nodig maar als je het kan vervangen zou ik het zeker doen!
Adri-JD850
Voordat je begon de koppakking te vernieuwen kwam er toen ook al rook uit de carter ontluchting?.
De olie verversen en kijken wat er dan gebeurd, of eventueel het watersysteem afpersen zodat je zeker weet dat de nieuwe koppakking goed zit, misschien lekt er wel een kering van je cilinderbussen, kop gescheurd te hard aangetrokken.
Snaky Bill
Effe @Tjerk mailen die weet alles van John Deere tractoren ken ook cylinderwand lekkage zijn , ken ook what @Adri al zei ,cylinder bussen probleem .
deeremeneer
Als ik het goed begrijp heb je de kvs helemaal niet afgetapt? Heb je je oliepeil wel eens gecontroleerd? Als jij zo de kop eraf haalt lopen er liters kvs je carter in. Dit is zeer slecht voor de motor. Mijn advies is om eerst je motor olie te verversen. Als je koppakking al gelekt heeft kun je ook al water in de olie hebben gekregen. Als nu je oliepeil te hoog is doordat er allemaal kvs in zit is het logisch dat hij nu enorm dampt.

@Snaky Bill is dat nou het enigste dat je kunt roepen bij een JD vraag?
JD3010
Quote @deeremeneer:
Als ik het goed begrijp heb je de kvs helemaal niet afgetapt?

Lekker bende wordt het dan als de kop er zo afgehaald wordt.
deeremeneer
@JD3010 Klopt maar ik begrijp een beetje dat dit wel gebeurt zou zijn.
Snaky Bill
@ deermeneertje klopt dat is het enigste.
JD3010
@deeremeneer Als ik het zo lees, ook.
deeremeneer
@Snaky Bill Ja daar was ik al bang voor.
Snaky Bill
@ deermemeneertje ,
wist niet dat je zo bang was.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
10