Hert ploeg afstellen en onderdelen zoeken

Ik heb een 1 schaar hert ploeg van het type 35 (324 staat er ook ergens op). Deze ploegt naar mijn mening niet goed. Op losse grond valt het wel mee maar op vaste grond trekt de ploeg mijn traktor meestal scheef naar het geploegde stuk toe. Ik heb al op internet gezocht om deze af te stellen en dit allemaal zo goed mogelijk geprobeerd maar veel beter is het niet. Ik heb de ploeg al smaller ingesteld dan toen ik ze kocht want de spoorbreedte van de traktor is 1,60 m. Dit hielp al wel. Veel moet ik niet ploegen. Elk jaar ongeveer een 300 m2. De scharen van de ploeg zijn volgens mij ook wel versleten. Deze zijn niet meer recht en de punt die in de ploegvoor zit is afgerond. Kan het hier ook aan liggen dat het slecht ploegt en zijn deze nog ergens te koop?

Deel dit topic

Reacties

erik9831
Wij hebben deze ook, maar van afstelling weet ik helaas niet veel. staat al vanaf het begin achter dezelfde tractor.

Van de onderdelen, mij vertellen ze dat ze niet meer te verkrijgen zijn ... Dus voor hier zou iedere hint ook wel handig kunnen wezen.
dx11
Al met je treklijn aan het stoeien geweest?
looper321
[quote="@dx11"] arendonkmechanisatie.nl....[/quote/]

het is toch een hele kunst dat afstellen, zo te zien.
Wimsumar
Beste Davyke: Wat voor een trekker heb je voor de ploeg?
davyke
Ik heb een renault 56 traktor. De link die dx11 hierboven post had ik ook al eens gelezen en is heel interessant. Hier staat in dat de onderste hefarmen zijdelings vrij moeten kunnen bewegen maar ik heb ooit ook eens ergens gelezen dat deze vast moeten staan. Bij mij staan deze zo goed als zijdelings vast en als de ploeg op diepte is staan deze horizontaal maar het derde punt staat ook zo goed als horizontaal. Ik ben met mijn traktor wel vrij beperkt kwa aansluitpunten voor mijn derde punt. Ik heb ooit ook eens ergens gelezen dat er scharen van andere merken van ploegen misschien wel passen of gemakkelijk passend te maken zijn voor een hert ploeg. Ik gebruik momenteel de trekkrachtregeling (of dieptecontrol zoals sommige zeggen) van mijn traktor niet omdat dit naar mijn mening te traag reageert. Ik hou de lift op een vaste hoogte en probeer indien nodig een beetje te corrigeren. Mijn grootste probleem is dat de traktor na een aantal meter in de ploegvoor meestal naar het geploegde stuk trekt en zo kan ik geen rechte snede aanhouden.
brauheist
Heflatte moete los hange
Wimsumar
Beste Davyke:
Quote @davyke:
Hier staat in dat de onderste hefarmen zijdelings vrij moeten kunnen bewegen maar ik heb ooit ook eens ergens gelezen dat deze vast moeten staan.

Met vaste stabilisatiestangen dwing je de ploeg veel breder te ploegen dan de werkbreedte toe laat. Jouw (relatief lichte) trekker reageert daarop door het geploegde in te rijden
gertdl
Heflatten los zetten ( of toch los genoeg draaien zodat de ploeg vrij kan lopen). treklijn heeft deze ploeg niet ( deze kan je enkel aanpassen door de spoorbreedte van de trekker aan te passen vooraan, achteraan of beide). breedte kan je instellen op de ploeg maar je moet zorgen dat de liftarmen voldoende los hangen zodat de ploeg op haar ingestelde breedte kan komen. voor de mespunten, hoe ronder hoe slechter natuurlijk, en ze moeten zijgrip hebben en dat hebben versleten scharen meestal niet meer. deze zijgrip gaat zorgen dat je ploeg altijd bijt en richting houd in hardere grond. gewoon zelf oplassen met hardlasbagetten ( doe ik ook voor elke wedstrijd, er een nieuw puntje aan lassen) en zorg dat je ong 1cm zijgrip last.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
68