Illustratie van:

John Deere 4230 - probleem starter

Beste,

tractor staat een 2 maand stil en wil hem van de week starten en hij doet het niet meer.In het begin ging de starter zoemend rond(sneller als normaal), maar hij sprong niet in. Na lang starten kwam er ook rook van de starter vandaan.
Daarna de bout van de starter losgedraaid die de gaffel bediend voor het inspringen. Deze had geen gebreken. Bout terug ingedraaid, maar gaat niet meer zo ver als voordien. Starter tikt nu en na lang proberen rook hij nog steeds. Waaraan ligt dit? Batterijen zijn ook volledig opgeladen met batterijlader.

Zou de starter willen laten testen, maar krijg hem er niet af aangezien ik de achterste bout niet loskrijg. Kan er niet bij met sleutel.

Deel dit topic

Reacties

Snaky Bill
Gewoon n @ Tjerk ,
effe mailtje geven die weet alles van John Deere 4240 af
+1
JD3010
@Snaky Bill Het gaat om een 4230.
@JD3010 das toch allemaal hetzelfde.
Ik denk dat het startrelais niet inschakeld als ik het goed heb
Boemrang
@jimmyBrHet zou toch verdraaid goed kunnen dat de accu op zijn einde zit, toch maar eens door meten...
Anders de startmotor en start relais controleren..
Zelf een sleutel voor maken. Ergens een ringsleutel 12×13 of ring-steek 13 vandaan halen. Ring 12 of steek 13 er af slijpen. Ring 13 haaks op de sleutel lassen/buigen. Inbussleutel 12 (of andere maat) het korte stuk er af slijpen en het lange stuk in het verlengde van de haakse sleutel 13 er aan lassen. Ziehier je 'special tool' voor het verwijderen van je startmotor. Op de inbus kun je nu dus een gewone (ring)sleutel zetten. Boutje/moertje er weer op prutsen is heel wat moeilijker.

P.s. Zo kan het ook:
JD3010
@PascalStruijs4440 Weet ik wel hoor. 😉 Snaky misschien niet.
Wimsumar
Beste Fendt-Vario-Farmer:
Quote @Fendt-Farmer-Vario:
Zelf een sleutel voor maken

Hebben jullie in Saasveld nog geen dopsleutels met verlengstukken? 😉
deeremeneer
@Wimsumar ja dat zullen ze best hebben. Maar wat moeten ze daar in dit geval mee? Voor de anderen snaky weet niks. Voor jimmy de start relais boven op de starter gaat nog wel eens kapot. Die kun je zelf vervangen. Uiteraard kabels en accu controleren.
Wimsumar
Beste Deeremeneer:
Quote @deeremeneer:
Maar wat moeten ze daar in dit geval mee?

Als dopsleutel en verlengstuk niet recht op elkaar (zoals gebruikelijk) de misterieus verborgen bout/moer kunnen 'pakken' kun je ze ook zijdelings aan elkaar lassen, zoals Fendt-Farmer-Vario in z'n afbeelding laat zien.
@Wimsumar zeker hebben we die hier. Zelfs een cardan gewricht ontbreekt niet in de set. Maar helaas is de ruimte zo beperkt dat een dop zonder toebehoren er niet eens op past. Zo'n sleutel kopen bij jd of zelf maken is de enige manier waarop je er redelijk bij kunt. En jd zal ze ook niet voor niks zo maken.
Snaky Bill
@ jd 3010, maakt niet uit is het zelfde,
deeremeneer
@Snaky Bill Alsof jij dat echt weet.

@JimmyBr Doet hij het weer?
JimmyBr
Nee, voorlopig nog geen tijd voor gehad om een sleutel te maken...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4230 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1