Massey Ferguson 1080 - stuurbekrachtiging

Mijn voorwielen reageren totaal niet meer op het stuurwiel. Iets met de hydraulische bekrachtiging. Heb de olie al bijgevuld zonder resultaat.
Sus1080

Reacties

Fransmffan

arjanWolfs

weet dat misschien wel ?
Wimsumar
Beste Sus 1080: Lees onderstaande topic en ga naar de "Annatefka"- doorkliks. ( Als het stuurbekrachtigingsysteem hetzelfde is/werkt).

tractorfan.nl/topic/53542/
arjanWolfs
Stuurpomp ?
Pauls
Dag Sus,@Sus1080
ik kan nog wel eens langskomen, sta nu met de nacht en deze week probeer ik nog een deel land te ploegen en dan alles klaar te leggen. Wil graag mais zaaien dinsdag of woensdag. dus zal later op de week zijn, juiste dag weet ik nog niet. Ik zal morgen als ik wakker ben nog ff bellen. misschien heb je hier al iets aan :
Als ik me niet vergis is dit de gewone stuurbekrachtiging met stang tot vooraan voor de radiator. Deze stuurt met kleine speling de commandoblok en zet zo oliedruk op de cilinder. Heb je al geprobeerd vooraan de schroef iets te lossen en met schroevendraaier het konisch tapje beetje uit te draaien. vergeet niet de moer terug vast te zetten. anders gaat ie een eigen leven leiden.
(ik heb op mijn 175 alles omgebouwd naar Danfoss, had ook problemen met de servo goed te regelen)
groetjes Paul
Sus1080
Stuur pomp geeft olie bij los gedraaide leiding en lopende motor kan het in dat blokje onderaan het stuur waar de leidingen in geschroefd zijn zitten?
kramer
@Sus1080 Dat blokje heet orbitrol en die regelt het sturen en daar kan je zelf weinig mee denk.
Sus1080
Mogelijk moet de orbitrol vervangen worden, hopelijk betaalbaar?
Sus1080
Orbitrol gedemonteerd. Tanden waar de stuurstang in past zijn afgesleten. Ook stuurstang aangetast.
Wie kan mij aan deze onderdelen helpen?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 1080 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!