International 523 - Kruiskoppeling losmaken van maaier

1 helft is gebroken, voor reparatie wil de andere helft losmaken; echter ik ben nieuw met tractors en weet niet hoe ik de koppeling van de as op maaier loskrijg.

Foto:
dropbox.com/s/hz1pclbit8ud8c4/…

Volgens mij is dit een vrij standaard koppeling. Er steekt een nopje uit waar ik aan kan draaien, dat gaat vrij makkelijk maar ik zie niet veel gebeuren als ik dat doe. De as waar dit inzit heeft inkepingen.

Wie geeft me wat tips hoe ik deze los krijg?

Deel dit topic

mark-van-sintfiet

Reacties

EA_MF
De pen die op de kruiskoppeling zelf zit (het deel dat op de as met inkepingen zit) zit, kun je als het goed is indrukken, door dan (met waarschijnlijk het nodige geweld) er aan te trekken komt het deel wat er nog op zit ook los. Bij montage even wat kopervet er op doen, schijnt te helpen tegen vastroesten
valmet6400power
De inkepingen noemen ze splines, dat knopje op de koppeling in (blijven) drukken dan eraan trekken en dan zal hij zo los komen. Met ecentueel monteren het knopje ook weer in drukken natuurlijk!
Bedankt, ik had er zo af na het indrukken van het knopje. Heb daar gister een half uur aan loten draaien.

Groeten,

Mark
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 523 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!