Illustratie van:

International 633 - Velgplaten 16.9 R34

Ik heb pas geleden een setje achterbanden+velgen gekocht voor mijn 633. Nu passen deze net aan onder de trekker alleen heb ik nog een probleem met de bevestiging van de velgen op de steekas.

Deze velgen hebben namelijk een ZF 8 gaats velgplaat.
En mijn 633 heeft een 6 gaats velgplaat bevestiging.

Nu is mijn vraag aan jullie: Weten jullie of er losse velgplaten 6 gaats verkrijgbaar zijn voor 16.9 R34? dus dat ik die over kan zetten in de velgen.

Ik dacht zelf dat deutz deze platen wel is zouden kunnen hebben maar zeker ben ik er niet van. Deze wielen komen onder een 644 vandaan maar volgens mijn zijn er voor een inter verder geen 6 gaats verkrijgbaar.

Of zijn deze er helemaal niet en moet ik ze gaan aanpasen?

Deel dit topic

Reacties

JD3010
Ik heb nog een set 6-gaats losse wielplaten liggen die in 36 inch velgen gelast zaten. Voor de duidelijkheid, deze zaten er dus niet in geschroefd.

Ik heb ook nog evt. een set 9,5R44 wielen met 6-gaats.
Robinvdl
Dat zijn in iedergeval oplossingen voor als die platen er niet zijn, dus mischien een optie. Maar het makkelijkste is natuurlijk als ik ergens een setje van die velgplaten kan kopen. (als die al bestaan)
JD3010
Weet je hoever de boutgaten van de nokken in de velg uit elkaar zitten? Misschien dat die van de smalle wielen passen. Ik zal ze even opmeten.
Robinvdl
Hier wat afmetingen:

8 Bevestigingsbouten velgpan aan hoofdvelg (steek velgpan 690 mm) dus zegmaar van bout naar andere kant bout gemeten van de velgpan.

Buitendiameter velgpan= +=735mm
Heb je hier wat aan?
JD3010
@Robinvdl Ik dacht dat er in die smalle wielen veel kleinere platen in zaten, maar dat is niet zo. Daar zitten de gaten op ca. 97 cm.

Die 690 mm is wel klein voor 34 inch, het kan best dat een 32 inch wielplaat ook past.
Robinvdl
Ja die 97cm is inderdaad de standaard maat velplan voor een 633, die heb ik nu ook van mijn oude velgen. Maar jij hebt dus geen setje liggen met die afmetingen die ik opgaf?
JD3010
@Robinvdl Welke velgmaat heeft dan die 97 cm? Nee, ik heb dan alleen die losse platen van die 36 inch velgen.

Als je op dat gele ballonetje klikt, krijgt degene een melding dat je hebt gereageerd. 😉
Loeideutz
6-gaats velgplaten voor in 34 inch velgen zijn te krijgen. Mijn oom heeft zulke wielen op zijn DX3.60 gehad. Maar je zult even moeten zoeken, want ik denk niet dat het een erg gangbare maat is.
SJB533
@Robinvdl
Zoals @Loeideutz al zegt: Deutz(-Fahr) had idd ZF achtgaats. De 07-serie had dat, dus dat de DX3 dat had, lijkt mij niet onlogisch.

Mijn Buurman kocht zijn 6507C met 16.9R34. Heeft ze echter ingeruild bij. Een Landinidealer. Heb voor de aardigheid eens gekeken: Landini gebruikte in het verleden ook zes gaten. Weet echter niet of die ZF compatibel is.
Robinvdl
@JD3010 Haha bedankt voor het opmerken, wist niet hoe je dat moest doen.

maar dan ga ik maar is bij wat dealers langs, mischien heb ik geluk en heeft iemand nog van die losse velplaten liggen. En anders wordt het toch aanpassen denk..
Robinvdl
Ik ben is wat gaat rondkijken en bellen en heb een handelaar gevonden die voor 100 euro per stuk ,dus 200 voor de set, velgplaten heeft liggen in de maat die ik zoek. Nu vind ik alleen die prijs best behoorlijk. Wat vinden jullie? is dit een beetje een normale prijs voor een paar velgplaten? ik heb namelijk geen idee.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 633 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
11