Illustratie van:

Fendt 612 - probleem met remmen aanhangwagen

Hallo, ik heb gisteren een containersysteem gaan halen waar er hydraulische remmen opzitten.
alles aangesloten en op de rem geduwd om alles te proberen maar dan gezien dat de druk niet wegvalt op de leiding die de remmen aanstuurd. als ik de leiding afdoe dan zit er druk op de koppeling op de tractor(die normaal volledig moet wegvallen denk ik bij niet remmen??)
wie zou mij hierbij kunnen helpen

alvast bedankt, Bruno

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Heb je achter op de trekker een originele rem aansluiting of gewoon een hydrauliek snelkoppeling?
dan kan het zijn dat de kegek is afgesleten wardoor die aan de wagen wel opengaat als er geremd wordt dus druk op komt maar als de rem losgelaten wordt gaat de kegel in de snelkoppeling niet naar achteren omdat die aan de trekker hem niet ver genoeg induwt.
bruno
Hallo, is volgens mij een originele rem aansluiting (met een platte kop en stuk groter dan de gewone snelkoppelingen)
als er geen leiding opzit kan je dan het ventiel op de trekker dan gewoon induwen?
Fendt926Driver
Quote @bruno:
als er geen leiding opzit kan je dan het ventiel op de trekker dan gewoon induwen?
moet wel kunnen is dan drukloos maar zal wel wat uitlopen.

als de trekker uit is gaat de remdruk dan wel weg? dan kan het zijn dat de retourdruk van de trekker te hoog is. moet je hydro filter vervangen.
bruno
@Fendt926Driver zal dat morgen eens controleren, hydrauliek filter is onderaan achter tussen de wielen ongeveer die plaat lossen en daarachter het filter?

alvast bedankt
Fendttrisixfan
@bruno
9/10 is het het ventiel dat word aangestuurd door je remolie die wat stroever gaat door slijtage, nieuwe dichtingen erin en het zou terug goed moeten gaan 😉
bruno
@Fendttrisixfan waar is dat ventiel ergens te vinden op de trekker?
Fendttrisixfan
@bruno
rechtsvooraan onder de cabine, kan je herkennen doordat hier een dunne remleiding naar toe loopt en normaal een dikkere hydroliekleiding naar achter naar het remventiel
bruno
@Fendttrisixfan die is zichtbaar zonder te demonteren van andere stukken? komen daar normaal geen twee leidingen van hydrauliek op aan ?
Fendttrisixfan
@bruno

moet normaal zichtbaar zijn, en kan zijn dat er 2 leidingen op aankomen, kan ook dat hij zijn olietoevoer direct van de versnellingsbak haalt doordat het ertegen geschroeft zit
bruno
@Fendttrisixfan zal dat morgenavond eens bekijken
alvast bedankt
grt Bruno
nhmonteur
Klopt idd, vaak blijft de afdichting waar je remolie achter zit iets hangen waardoor de druk nier helemaal wegvalt in je remsysteem van je aanhanger. Ff een nieuwe afdichting in zetten en met groot onderhoud altijd je remolie vervangen. Door het niet vervangen van de remolie worden die afdichting soepel en zetten uit waardoor ze vast gaan zitten.
bruno
@nhmonteur heb zojuist heel de boel gedemonteerd en de piston die duwt op het hydraulisch gedeelte is roest en kwam niet helemaal terug, zou ik zoiets bij fendt zelf moeten bestellen of is dat te krijgen in namaak ofzo?
bedankt.
nhmonteur
@bruno Ik zou zoiets altijd origineel bestellen. De remmen van een trekker en het aanhangwagenremsysteem moeten gewoon goed zijn, en zal hier dus zeker geen namaak in zetten. Vaak komt deze roest door het niet tijdig vervangen van remolie. Remolie trekt namelijk vocht aan en zodoende ontstaat er roest in het systeem. Daarom is het belangrijk om remolie tijdig te verversen, dit word nogal een vergeten.
raf_construct
Je kan die zuiger ook proper maken met een schuursponsje en kruipolie.
bruno
@raf_construct zal niet meer lukken want de zuiger is al redelijk roest en daardoor sluit dichting niet af.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 612 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!