Slootsmid bemester - Koppelbok en bodemdruk

Omdat onze Vredo bemester een klein beetje aan z'n einde was hebben we nu een Slootsmid gekocht. Nu zit ik met 2 'problemen' waar iemand hier vast wel ervaring mee heeft.

1. De Slootsmid heeft een 4 punts aansluiting, onze tank een 3 punts hef. Ik wil hier een losse bok tussen maken zodat zowel bemester als hef orgineel blijven. Heeft iemand hier zo'n bok, en dan ook foto's en maten. Kan zelf wel wat bedenken, maar het wiel opnieuw uitvinden is ook jammer van de tijd en de moeite.

2. De Vredo liep altijd uit zichzelf de grond wel in. Hef stond dus altijd op zweefstand. Ik zie dat met de Slootsmid alleen niet gebeuren. Nu zal ik dus met druk moeten gaan werken, alleen hoeveel? Slootsmid schrijft 40-60 bar voor op hun eigen 4 punts hef als ik het goed heb. Nu zijn de hefcilinders op onze BSA-Duport aardig dikker en werken ook precies andersom. Nu is ook dit wel uit te rekenen, maar omdat ik de diameters van de cilinders niet precies weet en de bevestigingshoek heel anders is wordt dit nogal lastig. Zijn er hier mensen die mij hier meer over kunnen vertellen.

B.v.d. & m.v.g.
Fendt-Farmer-Vario

Reacties

dx11
En de vredo wat gebeurd daar mee?
@dx11 Is al ingeruild.
trean
Wij hebben een slootsmid bemester en daar zit standaard een hydrauliek verdeelblok op waarmee je met 1 dw ventiel de klep hef en verdeelmolen bediend. Op dat blok kan je de druk op de hef regelen. Op wat voor een grond zit je?
@trean Dat is bij mij bekend. Dat is het blok om de druk op de orginele slootsmid hefinrichting te regelen. Maar de cilinders die daar aan zitten zijn vele malen kleiner dan die aan onze BSA. Dat blok gaat er bij ons ook af. Genoeg ventielen op de tank en kan daarmee de druk op de hef ook instellen. Vraag is alleen Hoe hoog die moet zijn.
hoest
Volgens mij blijft de druk gelijk dus gewoon 40 bar gaar hij je dan niet diep genoeg of te diep dan kun je hem altijd nog bijstellen
Ik hield de druk zo laag mogelijk des te lichter trekt de tank
EA_MF
Druk net zo lang bijstellen totdat je tevreden bent? Is niet meer als aan een stelschroefje draaien
@hoest druk blijft idd 40 bar. Maar Door het grotere oppervlak van de cilinder wordt de kracht vele malen groter.
@EA_MF Is ook een optie. Maar als iemand hier ervaring heeft met zo'n combinatie is dat net zo makkelijk.
Fendt926Driver
Quote @dx11:
En de vredo wat gebeurd daar mee?
hoi jan. de oude platen van de feedo al opgemeten en bekeken of ze nog bruikbaar zijn?
DaanHaar
@Fendt-Farmer-Vario, afstellen druk kun je eenvoudig doen door te beginnen met 20 bar. Je rijd een stukje en kijkt of de bemester goed de grond in gaat, zo niet dan 10 bar erbij. Dit doe je net zolang tot de bemester goed de grond in gaat. Ik zou de druk niet te hoog willen hebben, dit kost meer brandstof en de bemester heeft meer te verduren. Ik ga ervan uit dat je een drukmeter op het systeem hebt zitten. Succes.
@DaanHaar Nee geen meter, maar wel dure begrenzingsventielen met een schaalverdeling in bar. Dus dat komt wel goed. Maar ben bang dat ik de Loopwielen of zelfs de hele bemester aan gort druk. Slootsmid schrijft max 60 bar voor Met hun eigen hef. Als ik die cilinders dan vergelijk met die van onze tank ben ik bang dat het met 15 bar al wel ophoud. Als hier niks zinnigs uit komt is dat de enige optie om gewoon te proberen.
dx11
@Fendt926Driver ohjee. goed dat je het zegt!
DaanHaar
@Fendt-Farmer-Vario, begin gewoon met lage druk en bouw het dan op, kwestie van uitproberen. Succes. Overigens, de keus voor Slootsmid vindt ik een goede.
@DaanHaar Tja het ging tussen weer een vredo of een slootsmid. Andere bemester wil ik sowieso niet hier op het erf zien. Uiteindelijk toch maar voor slootsmid gekozen. De onderhoudskosten voor een vredo zijn veel te hoog voor een gemiddelde boer. Dingen hebben meer te lijden van het stilstaan dan van het werk. En stilstaan dat doen ze nogal veel op de boer. Hoop dat dit met een slootsmid straks beter is. Als er lagers moeten worden vervangen ga ik er nu in ieder geval minder ergernis van hebben.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Slootsmid bemester ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!