GPS

Hallo,

Wie heeft ervaring met het GPS systeem Leica MOJO 3D RTK?

koopvanderwal.com/leica-mojo-3d-rtk-systeem-2-cm-n…

Graag een mening over het systeem.

grt

Deel dit topic

Reacties

jeroenfordmf
Prima systeem. Heb ze laatst daar ook even aan de tand gevoelt. Over wat de grootst voordelen zijn. Maar als wat ze zeggen klopt dan is die makkelijk in gebruik en heeft die een zeer goed ontvangst.

gr jeroen
lstokman
Oke.. Ik heb er iig nog nooit van gehoord. ben wel benieuwt hoe het in de praktijk gaat
jeroenfordmf
@lstokman Bij Koop Van Der Wal hebben ze nog niet zo veel ervaring. Want dit is hun eerste jaar dat ze gps systemen verkopen. Maar zelf ben ik ook wel een beetje benieuwd. Heb er nog geen hele dag opgezeten namelijk dus mijn ervaring is niet zo heel speterend.

Succes

gr jeroen
tolkamp
Ik heb liever trimble, werkt tot nu toe beter...
shovel-joopie
Persoonlijk liever een SBG, zijn inmiddels verder dan alle andere GPS systemen.
930triplemaaier
@shovel-joopie ligt er aan wat je er mee doet
voor een simpel ab lijntje voldoen alle systemen wel.
wil je meer dan wordt interesant om systemen te vergelijken
stannetje96
@shovel-joopie tegenover staat veel storingen
JD3010
@stannetje96 Dat kunnen andere systemen ook.
JD 6430 The Best
@tolkamp Trimble zijn wij dan weer niet al te enthousiast over 😉
JD3010
@JD 6430 The Best Jij moet er gewoon een JD-bol op zetten.
stannetje96
@JD3010 sbg veel meer, geven ze zelf ook toe
JD3010
@stannetje96 aha, wat dan? Wordt wel opgelost neem ik aan.
JD 6430 The Best
@JD3010 die staat er al op 😃 Trimble systeem hebben we nog niet zo lang, het moet dus nog wel enkele jaren mee.
JD3010
@JD 6430 The Best O? Hebben jullie nu 2 sets dan.
stannetje96
@JD3010 preciese reden weet ik niet.
En het schijnt nu stuk beter te zijn idd met de nieuwe kast.
Hier heb ik, nog, niet mee gewerkt
malcon
@shovel-joopie sbg loopt al achter op trimble.. geen variabele afgifte mogelijk, geen omkeerfunctie op kopakker, geen mogelijkheid om meerdere a b lijnen haaks op elkaar te zetten in een perceel. Geen remote output.. enz enz
JD 6430 The Best
@JD3010 de jd set zat bij de spuitmachine, de spuit zouden we eerst ombouwen naar Trimble, maar daar was een heel gedonder voor nodig dus maar gewoon een jd set bij laten leveren, ding kost toch al veel geld, dus dan dat er ook maar bij. Is het ook direct goed. De JD set is een stuurhulp en de Trimble is een RTK set. Zelf wil ik nog wel een stuurmotor bij de jd set hebben, lijkt me wel handig met groenbemester zaaien komende zomer 😄
lstokman
Voor ons is het niet echt rendabel om voor onze 40 ha aardappelen een duren gps set aanteschaffen. Dus dit is misschien een mooie optie. Maar dat het nog zo onbekend is, is het lastig. ....
JD3010
@lstokman maar dan is JD maar een beetje duurder.
JD3010
@JD 6430 The Best O, dus dat van de spuit is geen rtk? Wat dan wel, sf1?
JD 6430 The Best
@JD3010 nee klopt, geen RTK, wel SF1, we hebben wel de luxte terminal erbij, dus je kan het hele setje wel zo uitbreiden naar RTK 😉
JD3010
@JD 6430 The Best Valt me weer tegen. 😉 Daarmee rijden jullie zo de tarwe etc in.
JD 6430 The Best
@JD3010 tsja je kan niet alles hebben, de tarwe is wel op rtk gezaait, dus je rijd gewoon door dat zaaibaantje heen, dan rijd je ook recht.
JD3010
@JD 6430 The Best Ja, makkelijk dat de rijtjes recht staan. Maar was de subsidiepot leeg dan?
930triplemaaier
@stannetje96 het probleem in de wieringerwaard en flevoland is dat er vee windmolens staan. Als die precies tussen je trekker en de (gsm/rtk) zendmast staan is je rtk signaal weg en als dat te lang duurt valt je stuurautomaat uit
ook is de nieuwe (afgerondere) bedienterminal beter. De oude terminal (rechthoekige) had nog wel wat last van oververhitting.
stannetje96
@930triplemaaier gek dat trimble hier geen last van heb 😉
JD 6430 The Best
@JD3010 mn vader had er geloof ik wel naar geinformeerd, maar daar gaven ze dan weer geen subsidie op zeiden ze. Maar er komt misschienk wel een stuurmotor bij, omdat we alle perceelsgrenzen hebben opgenomen, en als de spuitboom daar overheen komt, schakeld hij de buiteste sectie uit, als je dan niet goed stuurt spuit hij bij de kant een stuk niet. Als je hem dan zelf laat sturen gaat dat wel goed.
JD3010
@JD 6430 The Best je mag de slootkant ook niet mee spuiten hé.
JD 6430 The Best
@JD3010 nee klopt, maar je wilt ook zoveel mogeljk meespuiten, dus goed sturen is belangrijk
JD3010
@JD 6430 The Best goed sturen kan je pa toch wel.
JD 6430 The Best
@JD3010 ja zeker wel, maar het was vooral in het begin toen de machine net niet was dat hij zich wat teveel op andere dingen concentreerde dan het sturen.
Boemrang
Quote @JD3010:
goed sturen kan je pa toch wel.

Een echte tractor chauffeur heeft geen GPS nodig..... 😄
JD 6430 The Best
@Boemrang om recht te rijden niet, maar denk aan plaatsspecifiek bemesten, dan kom je ook weer bij de gps uit.
Husqvarna
Zou bij kunstmeststrooien wel een uitkomst zijn, maar dan mag er ook wel een goedkoper systeem met 50cm afwijking komen.
reinder-mf
Ben zelf SBG fanaat, maar qua storingen valt dat best mee. Even opnieuw verbinden en gaan. Als er echt wat is, dan even bellen met het hoofdkantoor, en binnen 10 minuten rij je weer.

Heb geen ervaring met het bovengenoemde systeem, maar voor een simpel A-B lijntje lijkt het wel goed. Wil je meerdere toepassingen zou ik toch voor een ander systeem als Sbg of Trimble gaan.
shovel-joopie
@stannetje96 die storingen zijn dan zeker bij jullie in de regio, hier in het zuiden van NL totaal geen problemen mee, zowel de 200 als 250 series zijn hier een succes, en niet alleen om AB lijntjes te rijden, op precisie landbouw zoals in de speciale gewas teelten zie je hier niet anders. Hier rijden mais zaaiers met sectie besturing 12 rijer werkt uitermate mooi, ook uienzaaiers met sectie besturing geen probleem gaat giga mooi.
930triplemaaier
@shovel-joopie sbg vindt ik ook eenvoudig in de bediening.
Tegenwoordig kun je bij de nieuwe systemen als je gsm rtk hebt heel eenvoudig via de gsm verbinding ab lijnen en percelen uitwisselen met andere sbg gps systemen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
37
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
12