Deutz D40 - aftakas dichting

Hallo
ik ben een deutz D40.2 aan het opknappe maar ik wil nu de aftakas dichting vernieuwen maar hoe moet je die aftakas los krijgen? moet je die via de transmissie naar buiten kloppe of moet je alleen dat dekseltje van buitn eraf helen waar de dichting in zit??
fordsonford

Reacties

dalton
@basia als de tractor al lang lekt hoeft hij stap 1 misschien niet eens te doen 😉
deutzd50
Hallo
eerst hefdeksel demonteren
dan borging van kroonmoer los maken
kroonmoer los draaien as naar buiten trekken{slagtrekker op aftakas spane plaatsen} pas op voor vulringen tussen tandwiel
dan kun je er een nieuwe keering in zetten
RvM96
Zet m maar niet voorover in de sloot oid. Grote kans dat de price-as keerring ook niet 100% meer is,als je m dan voorover zet lekt de olie langs de keerring en dan heb je de koppelingsplaat vettig.
KeesOldtimer
Tussen de werkwijzen van Basia en Deutzd50 zit nogal een verschil... Hoe moet het nu eigenlijk, want ik wil na de lekkerij ook graag mijn aftakaskeerring vernieuwen van mijn Deutz D30.. Boutjes zijn eruit maar het dekseltje komt niet, ook na het gebruik van lichtelijk geweld.

Tips?
basia
@KeesOldtimer

Daar ik geen Deutz kenner ben'; heb ik beschreven hoe het bij de meeste trekkers zit , daarom verwijder ik mijn eerste reactie maar .
deutzd50
Hallo
bij de deutz d30 werkt het presies zo
vr gr jan
KeesOldtimer
Oke, dus dat is nog wel aardig wat werk... Hefdeksel eraf en dan wijst het zichzelf denk ik wel...?
Ruudw
Goedenavond, Ben zelf ook bezig met het opknappen van een Deutz D40.2 Als ik de aftakstomp er achter uit trek valt toch het tandwiel onderin de achterbrug? Of blijft het tandwiel hangen?
goeiedag eem
@Ruudw als het goed is zit er een zegering aan de binnen kant waardoor je de stom er zo niet uit kan trekken, als je alleen de keering wilt vervangen kun je het dekseltje er zo af halen met de 4 boutjes en er een nieuwe keering in doen en alles weer terug plaatsen, moet de stomp eruit moet je het hef deksel demonteren om de zegering/borgring er aan de binnen zijde uit te halen tractorfan.nl/picture/492558/…
Ruudw
@goeiedag eem bedankt voor je reactie. deksel met de 4 bouten krijg ik er met geen mogelijkheid af. Heb er al een poulietrekker op gehad.Hefdeksel heb ik er al af. Ik wil inderdaad de aftakas keerring vervangen.
Wimsumar
Beste RuudW:

Quote Reactie van @Ruudw:
deksel met de 4 bouten

Onderdelentekening:

vieilles.soupapes.free.fr/deutz_d40_l/pdf/…
goeiedag eem
@Ruudw ik tikte hem er zo van af, even een klein schoevendraaiertje er tussen onder en toen boven, en kreeg zo meer ruimte, maar hij zit idd wel in een passingachter het deksel en met een pakking er tussen dus hij kan wel behoorlijk kleven
Ruudw
@goeiedag eem
Hele aftakstomp moet er uit ( van binnenuit naar buiten slaan) om keerring lagerdeksel te vervangen van Deutz D40.2

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Borgring in lagerdeksel
+2
goeiedag eem
@Ruudw oke tis al een poos geleden dat ik hem eruit gehad heb maar dan heb ik dat dan ook waarschijnlijk wel gedaan zo,meestal weet ik nog precies hoe ik dat gedaan hebt maar dan zat ik er nu een keer naast, iig bedankt voor de terug koppeling
Wimsumar
Beste Goeiedag Eem:

Quote Reactie van @goeiedag eem:
meestal weet ik nog precies hoe ik dat gedaan hebt maar dan zat ik er nu een keer naast

Vermoedelijk is iemand anders je al eens voor geweest en heeft de segerring niet weer teruggeplaatst.
goeiedag eem
@Wimsumar nee dat zeker niet de hele historie van de trekker is bekend en is al vanaf begin 70 in ons bezit.
Wimsumar
Beste Goeiedag Eem:

Quote Reactie van @goeiedag eem:
vanaf begin 70 in ons bezit.

Toen had die trekker ook al tiental jaren bij ander(en) gedraaid en mogelijk al eens een aftakaskeerringreparatie gehad (of het is een fabrieksfout geweest 😉 ) .
+1
goeiedag eem
@Wimsumar jij je zin, ik weet het beter wat er met de trekker van ons gebeurt is trekker was 8 jaar oud toen mijn opa hem kocht en alles was benkend wat er mee gebeurt was hij komt uit de buurt, maar jij weet het zeker beter
Ruudw
@goeiedag eem

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Ruudw
@goeiedag eem Als ik probeer om het deksel met 4 bouten eraf te tikken dan komt zelfs het grote tandwiel mee richting buiten. Dus ik kan hem maar ong. 0,5 cm. Zit er in het deksel met 4 bouten ook een lager? Volgens mij zit dit lager vast op de aftakas.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!