Massey Ferguson 188 - hydrauliek blok en hydraulische beremming

Dag allemaal,

heeft een mf 188 zonder voorwielaandrijving ook origineel hydraulische beremming voor een aanhanger? mijn mf 188 4x4 mist het overdruk ventiel in het hydrauliek verdeelblok. nu ben ik op zoek naar zo'n blokje en vroeg ik mij ook af of er andere types zijn met 'hetzelfde blok.

M.v.g.

Folkert Geertsma
mf65 6cil

Reacties

marien jd fan
Mf zonder voorwielaandrijving zijn geleverd zonder aanhangwagen rem, misschien wel als optie leverbaar toen dat weet ik niet.
Wimsumar
Beste MF65 6cil: Hydraulische volgwagenberemming zal een lastige opgave worden op zo'n puur mechanisch bediende M.F.-188.
Het hydrauliekverdeelblok (de zogenaamde uittrekknop bedoel je neem ik aan) heeft inderdaad geen "eigen" overdrukventiel omdat het overdrukventiel op de pomp zit.

N.B.: In plaats van de uittrekknop zijn er "normale" ventielen beschikbaar, maar omschakelen van de oliestroom van 'hefinrichting naar extern hydrauliek' blijft daarbij nodig. De bediening is natuurlijk wel een stuk comfortabeler.
@Wimsumar Een 188 heeft een extra pomp voor de externe hydrauliek. Deze levert zo'n 35 liter/min.
Wimsumar
Beste maartenMandemaker:
Quote @MaartenMandemaker:
Een 188 heeft een extra pomp

Heb je gelijk aan: (iets minder liters)

annatefka.nl/mf_instr_boek/100_serie/…

Bijbehorende ventielenblok:
annatefka.nl/mf_instr_boek/100_serie/…
mf65 6cil
Hij heeft inderdaad een extra pomp, die ook de hydrauliek regelt voor de mp, 4x4 en aftakas. Jammer dat de normale 188 dit blokje niet heeft. Het zoeken wordt zo weer wat moeilijker naar een dergelijk blokje...
+1
Wimsumar
Beste MF65 6cil:
Quote @mf65 6cil:
Jammer dat de normale 188 dit blokje niet heeft.

"Jammer"? Zeg maar gerust een blamage dat importeur/dealers destijds de M.F.-100 serie niet standaard met hydroventielen uitgerust hebben!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 188 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!