International 956 XL - verstuivers

Wat is het max. moment waarmee de verstuiver in de cilinderkop wordt bevestigt? het gaat om een bevestiging met één bout. want in het boek staat een beschrijving maar daar gaat het om een bevestiging met 2 bouten. Dus dat kan nooit hetzelfde zijn.
redpower956xl

Reacties

mestyle
Dat zijn gewoon dingen die je op gevoel moet doen in mijn ogen.
redpower956xl
Vaak is dat wel het geval maar bij zulke dingen wil ik er toch wat zekerder over zijn.
jo845xl
2,3 à 2,7 daNm
Remi_91
Wat jo845xl zegt klopt. Staat zo in het wp-handboek. Advies is om er een drupje olie aan te doen!
redpower956xl
Oké ik had ook al 2,5 in gedachte omdat in het boek staat 1 tot 1,2 bij die andere bevestiging. aangezien deze bevestiging werkt als een hefboom zou je ongeveer het dubbele moment (ongeveer 2.5)moeten hebben om de zelfde druk op de verstuiver te krijgen.
In ieder geval alvast bedankt voor de tips.
monteurtje
@redpower956xl

op school welles les gehad in krachtenleer?
Als je goed nadenkt over deze hefboom bevestiging kun je al bedenken dat je dan minder kracht op de verstuiver uitoefend dan bij de oudere bevestiging met 2 bouten.

al klopt het aanhaal moment wel wat hier vertelt word. 25 tot 30Nm. (ik zet ze altijd op 30)
redpower956xl
Ja, daaarom had ik dat ook zo gedacht maar ik wilde het zeker weten omdat het natuurlijk ook gaat om een ander model verstuivers.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 956 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!