Illustratie van:

Fendt 5s - lekkage/gaatje bij de hefdeksel

Sinds een half jaar ben ik de eigenaar van een fendt 5s, heb er al veel problemen gehad, alles weer gemaakt. maar afgelopen week na een ritje kwam er weer olie achteruit gedrupt. alles uit elkaar gehaald nu vond ik een gat achter de trekkrachtregelingveer. mijn vraag, wat voor functie heeft dit gat, en hoe kan ik er voor zorgen dat hij niet meer lekt.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Fendt108S: Inderdaad, een vreemde plek voor een gaatje. Lekt daar olie uit?
Volgens mij hoort daar geen olie te komen behalve als het hefmanchet begint te lekken.
Bind me er niet op vast want weet het niet zeker.
Een fendt heeft een eigen HD reservoir en dus komt hier geen achterbrug olie in de buurt zoals bij een renault.
Dat gaatje is dan een veiligheid om te zorgen dat als er olie komt door eventuele lekkage dat je dan geen keerkringen ergens uit drukt
Fendt108s
Zou het verstandig zijn om het gat af te dichten?
Fendt108s
Wimsumar ja uit het gaatje boven het trekkrachtregeling pennetje
Wimsumar
Beste Fendt108S
Quote @Fendt108s:
verstandig zijn om het gat af te dichten?

Het hefblok van een (mijn) 300-serie trekker is een apart reservoir met enkele liters olie erin om het hefinrichtingmechanisme te smeren.
Het gaatje (en de lekkage) bij jouw Fendt 5S komt me erg merkwaardig over. De uitleg van Ferdinand lijkt me goed mogelijk, maar ik kan me tegelijkertijd niet voorstellen dat het hefblok "droog" [ongesmeerd) functioneren moet.
Verstandig is je nader te laten informeren.

P.S.:
Op onderstaande website staan downloadbare werkplaatshandleidingen voor Fendt Farmer 4S en Favorit 4S. (wellicht hetzelfde als 5S.

vieilles.soupapes.free.fr/index.php/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 5s ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0