Illustratie van:

Mc-Cormick D 436 - D436 valt uit bij gebruik

Hallo,

Wij hebben een D436 waarbij we laatst per ongeluk de tank hebben leeg gereden. Na het volgooien van de tank en ontluchten loopt de trekker prima stationair, ook optoeren is geen probleem, start prima echter......
Wanneer je de cultivator op diepte zet valt het vermogen binnen 3 meter weg en slaat de trekker gewoon af, ook al trap je direct de koppeling als het toerental zakt.
Kan het zijn dat er een afdichting o.i.d. in de brandstofpomp lekt??

Je kan de trekker wel weer opnieuw starten, moet hij wel een paar extra slagen maken en dan loopt hij prima. Totdat je er weer mee aan het werk gaat.

Is er iemand die dit kent, of die weet wat waarschijnlijk het probleem is?

Het is 99,9% zeker een 436, bj 62, agriomatic met drukkende hef en temperatuurmeter

Deel dit topic

Reacties

t6030power
Hallo waarschijnlijk vervuiling in je brandstof systeem. begin eens met nieuwe diesel filters weet bijna zeker dat het dan over is
BB-D436
Hallo, ik kwam er helaas vandaag achter dat er geen filter in zit, geen filter in de tank, stangetje heb ik wel gevonden in het gereedschapbakje, en geen filter in de toevoerleiding, verder weet ik niet waar er ook 1 kan zitten. Voordat ik vandaag wou beginnen met werken heb ik hem eerst ruim een kwartier gewoon laten lopen, hierbij heeft hij ook niet gestotterd of overgeslagen.
mestyle
@BB-D436

even goed nakijken of er echt geen opzit. zoniet wel zorgen dat er een tussenkomt. vuiltje in de pomp is niet best
IHJan
Volgens mij is de enige plaats een filter in de tank.
eddyscania
@BB-D436

ik maak het nu dagelijks mee met een maaier.
er zit bij mij vuil in de tank en als de machine vermogen vraagt, krijgt het geen diesel.
bij stationair toerental krijgt de motor genoeg diesel.

schoonmaken dus ......van tank tot aan brandstofpomp.......
Wimsumar
Beste EddyScania:
Quote @eddyscania:
ik maak het nu dagelijks mee met een maaier.

Wat voor een baas heb jij dat hij/zij jou nog geen ontslag heeft gegeven omdat je dat probleem nog niet hebt verholpen? 😃
eddyscania
@Wimsumar

omdat wij anders in elkaar zitten als jij denkt wim,.......wij melden het probleem en als de monteurs tijd voor je hebben willen ze het maken.
maar eerst moet het gras eraf..........als je gewond langs de maaier ligt vragen ze eerst of je nog kan maaien......zoja maak je eerst de dag af!!!!!!!!!
eddyscania
@Wimsumar

voor jou 15 andere.....
mc cormick d436
er zit 1 filter in de tank op een stang die je onder de tankhals klemt. De andere zit tussen de tank en je brandstofpomp. Is een filter met kijkglas.
Filter in de tank moet er in zitten.
Alles schoonmaken,inclusief brandstofpomp en het probleem zal over zijn.
DB_jansen
Lijkt me inderdaad de opvoerpomp, die met het kijkglas, daar zit een dun gaasje (filtertje) in 😉
BB-D436
Bedankt voor jullie reacties, na het reinigen van de tank, de slang en het filter in de tank (welke er toch in bleek te zitten) loopt de trekker weer prima 😉 Dit hebben we direct maar met de cultivator erachter getest, dan weet je direct of hij weer voldoende vermogen heeft.

Er zit geen opvoerpomp op als ik zo het brandstofsysteem bekeken heb, van de tank gaat de slang direct naar de brandstofpomp. Er zit dus ook geen kijkglaasje tussen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 436 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!