Illustratie van:

Kuhn GA 7301 - Harkarm afgebroken, technische tekening gezocht

Van mijn Kuhn GA 7301 is bij het draailager een complete arm afgebroken en nu ben ik op zoek naar een tekening om te kijken hoe alles in elkaar zit zodat ik het zelf kan repareren.

Deel dit topic

Reacties

casejxu
Hiermee gered?
boereke
Als je achter de hark gaat staan en je zet de afgebroken arm op ongeveer 4 uur (8u bij het linkse element), kan je hem normaal gezien zo uithalen.
JoramH
@casejxu Zeker, kan nu mooi zien hoe het in elkaar zit en met artikelnummer bestellen bij mijn dealer:)
K8009730, die as is gebroken...
JoramH
@boereke hij is volledig afgebroken en hoeft er dus niet meer uitgehaald te worden, ligt nog in het land....
boereke
Bij mij breken ze af op de groef, dus net buiten het huis. Volgens mij zit je stuurrol nog wel vast aan je as, sowieso moet je toch het lager huis van de afgebroken arm verwijderen, anders kan je de nieuwe as niet monteren!
JoramH
@boereke ik zal morgen even een foto maken, ben benieuwd of het dezelfde plek is, hoop niet dat ze nu allemaal gaan....
boereke
Normaal niet hoor, kuhn is echt wel kwaliteit! Maar het is gewoon een feit dat een as meestal breekt op het zwakste punt, en bij kuhn harken is dat de groef waar je clip opzit.
Dit asje kan je trouwens gewoon door een plaatselijke draaier laten maken, is gewoon een rechte as met 2 gaten en een groefje.
casejxu
@boereke Voor een bruto prijs van €47.10 kan je m niet na laten maken 😉
JoramH
@boereke

Is dit op dezelfde plek als waar ze bij jou afgebroken zijn?
Ik neem aan dat de hele hark uit elkaar moet om de nieuwe as te monteren? En zou ik aan de onderdelen die @casejxu van kramp heeft opgezocht voldoende hebben of zou ik meer nodig hebben? (K8009730) Heb inmiddels ook even mijn lokale dealer naar een prijs van dat onderdeel gevraagd, ben beniewd hoeveel deze van € 47,10 af zit...
boereke
Hark moet niet uit elkaar hoor! gewoon de bouten verwijderen aan het huis van de afgebroken as, eventueel de beide elementen aan weerszijden. Vervolgens zet je de hark op 4 uur (8 uur bij het linkse element) en dan kan je het hele lagerhuis er zo uithalen (is 5-10 minuutjes werk)
Je moet de as bestellen en informeren dat daar al een clips op zit, en vervolgens nagaan of je de sluitring K8009760 nog hebt (is wss verloren op het veld)
Eerst deze sluitring monteren (heeft 2 verschillende binnendiameters en schuift over de clips die op de as zit.
Dan as door het lagerhuis steken, de ring (zat normaal gzien nog op de oude as)monteren en ten slotte je loopwiel overzetten (met dubbele spanstift)
Wel op voorhand informeren welke as ze leveren, nieuwe loopwielen bij kuhn hebben een iets groter gat, en de gaten in de assen zijn daar aan aangepast. het zou kunnen dat je een nieuw loopwiel moet steken.
JoramH
@boereke Thanks ik ga het proberen, ik maak wel even wat foto's als ik er mee bezig ben;)
boereke
Moest je de ring die tussen je lagerhuis en je looprol zit kwijt zijn (zit er normaal gezien nog op), die is nr. 57720300
Het lijkt allemaal heel wat, maar begin er al mee met je Lagerhuis (met je afgebroken as er nog in) te verwijderen, dat is toch nodig en dan kan je vervolgens zien hoe het in elkaar steekt, is echt wel simpel en degelijk gemaakt.
Wij hebben zelf 2 kuhn harken (een dubbele en een enkele). De ene is meer dan 25 jaar oud en de andere 12. er zijn in al die tijd 2 asjes gesneuveld bij ons, dus schrik moet je er niet van hebben. Wij zijn er echt wel tevreden over hoor, degelijk spul!
JoramH
Quote @boereke:
57720300
Aansluitarmen van melkrobots lukt, dus dit moet ook lukken. Begin bij zulke dingen alleen liever niet gelijk te sleutelen maar wil eerst weten hoe het in elkaar zit. Bespaard meestal veel tijd:) Hoop dat komende twee weken bouw van loods klaar is dan kan ik eindelijk zelf onderdak sleutelen:) Kan je het even laten staan en later verder. Als je buiten sleutelt is dat meestal geen succes en ben je altijd wat kwijt....
JoramH
@boereke bedankt voor je tips, hark harkt weer!!! Meeste werk is al die spies verwijderen en terugplaatsen:)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn GA 7301 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
13