John Deere 3130 - afdichting cilinderbussen

Ik had een cilinderbus die koelvloeistof lekte ,het carter in. Het was net of er kit om de bus heen zat.
Nu heb ik een nieuw setje o-ringen besteld.3 stuks. Onder in het blok zag ik een o-ring zitten.de andere 2 ,waar zitten die? Aan de buitenkant van de bus zaten 3 hele kleine gaatjes(cavitatie?) kan dit kwaad? Weet verder iemand het aanhaalmoment van de drijfstang bouten?
ardpassat

Reacties

Adri-JD850
Is het niet verstandiger om alle ringen te vernieuwen? alles ligt nu toch open en de ringen hebben allemaal dezelfde leeftijd,jdpc.deere.com/jdpc/servlet/…
ardpassat
Zat ik ook al aan te denken,kost €2 per cilinder bij kramp
Tjerk
@ardpassat Gewoon meteen alles doen anders krijg je spijt. Kun je meteen de andere bussen plus ringen ook controleren. Dat moet allemaal in perfecte staat zijn anders heb je zo weer gedonder. Misschien weet je dat nu al maar er gaan 2 ringen in het blok zelf en de andere om de bus.
ardpassat
@Tjerk ik heb afbeeldingen gezien met een vierkante ring. Ik heb 3 o-ringen,zitten er 2 onder in het blok? De ring om de bus ,zit die helemaal bovenin,net onder de kraag?
deeremeneer
@ardpassat Je hebt als het goed is twee dezelfde o-ringen en 1 afwijkende? De twee o-ringen moeten in het blok en de afwijkende moet om de bus. De drijfstangbouten met 90nm vastzetten.
stefaanp
Best is cilinderbussen een halve toer verdraaien dat de gaatjes niet aan de kant zitten van nokkenas
Tjerk
@ardpassatdeeremeneer heeft al antw gegeven maar let er ook op dat de bussen niet omhoogkomen als je zo ver weer bent

even wat bouten in het blok draaien met ringen zodat die op de juiste plek blijven.

En hoe erg zijn die gaatjes heb je foto?
ardpassat
Ik heb een foto ,ik zal eens kijken of ik hem hier bij kan zetten
ardpassat
Ik heb de foto gepost, als je net onder de kit/ o-ring kijkt,kun je 3 kleine gaatjes zien zitten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!