Fiat 415 - wat is het maximale aantal pk wat ik uit mijn fiat kan krijgen?

Beste tf'ers

hoe kan ik de maximale pk's uit mijn fiat halen?
het gaat hier om een fiat 415 met een 2,3 liter 4 cilinder motor. er zit een bosch lijnpomp op.
meer diesel geven is geen probleem inverbant met de koude start die er op zit. ik moet nu alleen wat meer lucht in mijn motor zien te krijgen. heeft iemand nog een idee om er wat meer pk's uit te kunnen krijgen?

(graag alleen serieuze reacties.)

mvg.
fiat-415

Reacties

deutzpower36
Ligt aan je budget, 150pk lijkt me gewoon haalbaar.
Wimsumar
Beste Fiat-415: Veel mooier is om met zo'n trekkertje, in thans verkerende staat, hetzelfde (of meer te presteren) dan iemand met véél nieuwer/groter trekker. 😄
fiat-415
Budget is niet al te groot, en het hele motorblok uit elkaar halen om hem op te boren ben ik eigenlijk ook niet van plan. Maar in plaats van de originele luchtfilter zou dit al verbetering geven als ik er een grote cycloon filter opzet? En een bijvoorbeeld een auto turbo er op bouwen zou dit mogelijk zijn? Wat zal er dan zoal aan gepast moeten worden?
ADB996
@fiat-415 een papier filter geeft volgens mijn meer weerstand dan een olieband filter. daarbij word je fiat er ook niet meer waar op, als je hem weer wilt verkopen
fiatjuh
Zou zo'n trekkertje gewoon lekker mooi orgineel laten ,dan houd ie z'n waarde. Een kennis van mij heeft ook een Fiat 415 en die loopt zo mooi,daar moet je niks aan willen veranderen,en vermogen heeft die ook genoeg.
walker1
Inruilen op een trekker met meer vermogen.

verder met fiatjuh eens, die oude Fiats in orginele staat zijn waardevast, zonde om daar mee te gaan prutsen.
JD3010
@deutzpower36 Ja klopt, bij Fendt is een 415 ook 150 pk. 😄
erik9831
Goede vraag, waar het antwoord heel simpel op is. (dit is de meest serieuze reactie die je kan krijgen)

Je kan er zoveel pk uithalen, tot als je motorblokje pets zegt en stil valt. Laat het toch gewoon zijn zoals het is.

Ik snap dit toch allemaal niet, waarom moet een trekker altijd meer pk hebben en altijd maar sneller rijden. Wees blij met wat je hebt en doe ermee wat in zijn mogelijkheden ligt. Een trekker is gebouwd met die snelheid en die aantal pk, om dat bepaald werk te doen. (behalve als het gaat over trekertrek)
1046
Meer peekaas?????? brandstofpomp eraf, bougies erin draaie , methanol in de tank , goeie ontsteking erbij , molentje erbij opzette en knalle maar
kerstrunner
Je kan eens bekijken of je er een 'cyclone' in de inlaat kan monteren. Daar kan je je motor niet mee om zeep helpen,maar het gaat ook geen mega boost geven.
Clear-up
Meer pk? Heb dat sowieso nooit begrepen. Ik zou zeggen, maar koppel! Denk dat je daar meer aan hebt. Maar in de kroeg wordt nog altijd geroepen: De mijne heeft zoveel pk! Jammer.
peeke
Op een domme vraag kunt ge geen serieus antwoord geven 😉
Adri-JD850
Je kunt het proberen met water toe te voegen aan de inlaat lucht, zodat er een soort van mist ontstaat scheelt enkele pk's, als het ware de lucht koelen. s'avonds bij vochtige koude lucht trekt je trekker ook harder.
Wimsumar
Beste Adri-JD850:
Quote @Adri-JD850:
s'avonds bij vochtige koude lucht trekt je trekker ook harder.

'S ochtends bij vochtige lucht daarintegen trekt je trekker trager.
ares697
@Adri-JD850 daar heb je intercoolers voor. Als de lucht koud is neemt het minder ruimte in en kan er dus meer lucht in de motor.
ares697
@fiat-415 voor een auto turbo moet je de uitlaat(spruitstuk) zo ombouwen dat de turbo er achter kan en de inlaat moet naar de turbo. Ook moet je een olieleidig maken om de turbo te smeren.

Misschien is een supercharger ook een optie?

De vraag is alleen of je koppakking de extra druk wel aan kan.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 415 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!