Illustratie van:

Mc-Cormick B-275 - Olie lekkage langs PTO

Er lekt olie (niet veel) langs de PTO. Ik heb een tijdje gezocht naar berichten van andere forumleden over een soortgelijk probleem. De oplossingen zijn divers. Soms eenvoudig soms ingewikkeld. Vooral de verhalen over het in bak vallen van allerlei onderdelen als ik de as eruittrek bezorgen me kriebels Ik heb ook gezocht in het servicemanual en workshopmanual maar werd daar niet wijzer van. Weet iemand hoe dit moet...?

Deel dit topic

Reacties

Oldtimer-fan
Zit er rondom de aftakasstomp geen plaat die je eraf kan schroeven? Bij de D-439 zit dat er tenminste. Ik denk als je die los haalt, dat je zo bij de keerring kan. Wel eerst de achterbrugolie aflaten. Anders kun je pootje baden
rdol
Klopt er zit een plaat die ik kan losschroeven. Had al gelezen dat ik of de trekker schuin moet zetten of de olie aftappen.
Oldtimer-fan
@rdol

Olie aftappen is de beste optie. Zit je tenminste niet met je handen en je gereedschap in de olie te roeren.

Die plaat losmaken nadat de olie eraf is. En volgensmij kun je de keerring dan zien zitten. Dan moet je dan zo met een schroevendraaier ofzo, de keerring eruit kunnen wrikken. En een nieuwe erin zitten door middel van een bus of potje o.i.d. er tegenaan te houden en met de hamer op de bus of het potje kloppen. Zo krijg je de keerring er gelijkmatig weer in.
rdol
Ik heb wat foto's geplaatst uit een ander manual. Zie hier (even doorbladeren) naar de laatste drie foto's [url] 1drv.ms/1lKW0wB/ [/url]. Blijft hiermee jullie advies overeind staan...?
Oldtimer-fan
@rdol

Kun je er ook even een foto bijzetten van hoe het bij jou B275 uitziet van buiten?
rdol
@Oldtimer-fan Jazekers, ga ik doen. Wordt wel morgen.
Oldtimer-fan
@rdol

is prima
rdol
Ahumm... verkeerde layout tekening geplaatst van de PTO zie ik. Net even aangepast. Excuus. Zijn het de onderdelen 7 en 8 die ik moet vervangen. Kan ik deze as eruit trekken om daar bij te kunnen...?
Oldtimer-fan
@rdol

inderdaad nummer 7 en 8. Ik vermoed dat je de as er zo uit moet kunnen trekken. Of de plaat achterop moet eerst eraf. Daarvoor moet ik eerst een foto zien. En anders zul je de hefblok eraf moeten halen. Dan kun je er van boven inkijken en kun je zien wat je los moet maken.
rdol
Done, foto staat er bij. Zie [url] 1drv.ms/1mYH0vP/ [/url]

Heb geploetert om die foto direct te plaatsen, maar zie dan alleen een pictogram verschijnen. Foto staat op mijn OneDrive (van Microsoft voorheen Skydrive geheten)

Oldtimer-fan
Volgensmij door die 3 boutjes van dat driehoekig kapje los te draaien, moet je bij de keerringen kunnen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick B-275 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
2